Η γιαγιά μου η Κατίνα έφτιαχνε συνέχεια τηγανίτες. Και η γιαγιά μου η Μαλία, ειδικά τα καλοκαίρια στο χωριό. Τηγανητές χοντρουλές, να κολυμπάνε στο μέλι και την κανέλα, ήταν το αγαπημένο μου απογευματινό. Τώρα πια δεν τις φτιάχνω τόσο συχνά, αλλά όταν το παίρνω απόφαση μου αρέσει να τις πειράζω! Αυτήν την φορά τις έφτιαξα με Alpro Ρόφημα Καρύδας Χωρίς Ζάχαρη και μπόλικο ινδοκόαρυδο και τις τόπαρα με σιρόπι αγαύης με μπόλικο ξύσμα lime και ομολογώ ότι είναι από τις πιο νόστιμες τηγανήτες που έχω δοκιμάσει!
Δες ολόκληρη την συνταγή βήμα-βήμα σε video στο Instagram, φτιάξε τις δικές σου τηγανίτες με καρύδα ανέβασε τη δημιουργία σου σε Instagram story και κάνε mention @madamegingercom για να τη θαυμάσουμε και εμείς!
Super Tip
To Alpro Ρόφημα Καρύδας Χωρίς Ζάχαρη είναι 100% φυτικό, με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή γλυκαντικών, ενώ είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου και βιταμινών B2, B12 & D, κάνοντας τα overnight oats μου υγιεινά και δίνοντας τους μοναδική γεύση και άρωμα καρύδας.
Συνταγή
Κλασικές τηγανίτες της γιαγιάς με καρύδα
- Μερίδες: 5-6
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
- Φυλάσσουμε τις τηγανίτες καλυμμένες στο ψυγείο για 2 μέρες.
Υλικά:
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. ζάχαρη καρύδας ή μαύρη ζάχαρη
- 50 γρ. ινδοκάρυδο
- ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- ¼ κ.γλ. αλάτι
-
500 ml Alpro Ρόφημα Καρύδας Χωρίς Ζάχαρη - 70 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Υλικά για το σερβίρισμα:
- 100 γρ. σιρόπι αγαύης
- ξύσμα από 1 λάιμ
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↓
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΣΕ VIDEO ↑
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Ρίχνουμε σε μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το ινδοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το Alpro Ρόφημα Καρύδας Χωρίς Ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
2) Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε περίπου 1-2 κ.σ. από το μείγμα σχηματίζοντας μικρές τηγανίτες. Τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
3) Όταν είναι έτοιμες μεταφέρουμε τις τηγανίτες, σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
3) Ανακατεύουμε το σιρόπι αγαύης με το ξύσμα λάιμ.
4) Σερβίρουμε τις τηγανίτες με το σιρόπι.
Αυτό το άρθρο περιέχει τοποθέτηση προϊόντος. Στο Madame Ginger, προβάλλουμε αποκλειστικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούμε και οι ίδιοι στην κουζίνα μας και βάζουμε στο τραπέζι μας, brands τα οποία ταιριάζουν στην φιλοσοφία μας και εστιατόρια στα οποία θα μας δείτε να τρώμε συχνά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!