ΥΛΙΚΑ
450 γρ. κανταΐφι (1 πακέτο)
250 γρ. βούτυρο ανάλατο
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
2 κουταλάκια απόσταγμα βανίλιας
50 γρ. κορν φλάουαρ
Για το σιρόπι:
230 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
2-3 κόκκους μαστίχας
Φλούδα από ½ λεμόνι
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Αλεσμένα φιστίκια Aιγίνης για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις το μείγμα κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Κόβετε το κανταΐφι με ένα κοφτερό μαχαίρι. Λιώνετε το βούτυρο και αλείβετε με λίγο από αυτό, τη βάση και τα τοιχώματα ενός ταψιού 26 εκατοστών με αποσπώμενα τοιχώματα. Περιχύνετε το κανταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο και τρίβετε καλά με τα χέρια σας να υγρανθεί το κανταΐφι.
Απλώνετε τα 2/3 από το κανταΐφι στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράζετε ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να κοχλάσει και να αρχίσει να πήζει. Βράζετε ανακατεύοντας για 2 λεπτά.
Περιχύνετε τη κρέμα στο κανταΐφι στο ταψί. Καλύπτετε με το υπόλοιπο κανταΐφι. Ψήνετε το γλυκό για μια ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα. Το βγάζετε σε πιατέλα και το περιχύνετε με λίγο από το σιρόπι. Σερβίρετε μαζί με επιπλέον σιρόπι στο πλάι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!