Υλικά
2 σειρές spare ribs, κομμένα ένα-ένα
½ φλ. νερό
1 κουταλιά σουσάμι για πασπάλισμα
Για τη μαρινάδα:
150γρ. Ηoisin Sauce (κινέζικη έτοιμη σος σε βαζάκι από τις υπεραγορές)
60 ml σάλτσα σόγιας (Soy Sauce)
60 ml ξηρό σέρι
¼ φλ. γλυκιά σάλτσα τσίλι (Sweet Chilli Sauce)
2 κουταλιές λάδι σουσαμιού (Sesame oil)
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτάλι καλά γεμάτη φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
2 κουταλάκια Chinese five spice powder (έτοιμο μίγμα μπαχαρικών από τις υπεραγορές)
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα spare ribs σε μια σακούλα με κλείσιμο ζιπ. Βάζετε τη σακούλα να ακουμπήσει σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Περιχύνετε τη μαρινάδα στο σακούλι με τα ribs. Βγάζετε όσο αέρα μπορείτε και κλείνετε το σακούλι καλά. Μεταφέρετε τα ribs με το μπολ τους στο ψυγείο για 24 ώρες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Βάζετε όλα τα ribs με τη μαρινάδα τους σε ένα ταψί φούρνου. Διαλέξτε ένα που να μην είναι τεράστιο αλλά να χωράει τα ribs σε μια στρώση. Περιχύνετε με ½ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε ερμητικά το ταψί με ασημόχαρτο. Ψήνετε τα ribs για 2 ώρες.
Δυναμώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C. Ξεσκεπάζετε το ταψί και πετάτε το ασημόχαρτο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά, γυρίζοντας τα ribs και περιχύνοντάς τα με τα ζουμιά του ταψιού 4-5 φορές μέχρι να καραμελώσουν και τα ζουμιά στο ταψί να πήξουν.
Σερβίρετε αμέσως πασπαλισμένα με σουσάμι και φρέσκο κόλιανδρο, σε ευγνώμονες φίλους.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!