2 φλ. νιφάδες βρώμης
1 κύβο ζωμό λαχανικών
2 φλ. πατάτα κομμένη σε κύβους
2 φλ. σκουρόχρωμα κολοκυθάκια κομμένα σε τετραγωνάκια
1 φλ. καρότο κομμένο σε φετάκια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι πάπρικα
1 – 1½ κουταλάκι κάρι
1 κουταλάκι δυόσμο
1 φλ. αναρή ανάλατη (να μην είναι πολύ στεγνή)
2 κουταλάκια σαφράν (κρόκος Κοζάνης)
Αλάτι, πιπέρι
Ρίχνετε μπόλικο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και όταν αρχίσει να κοχλάζει βάζετε το ζωμό και αλάτι.
Στη συνέχεια, προσθέτετε την πατάτα, τα κολοκυθάκια και το καρότο.
Τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν εντελώς.
Ακολούθως, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα λιώνετε με ένα πιρούνι.
Μετά, προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κάρι και το δυόσμο.
Λιώνετε την αναρή με ένα πιρούνι και την βάζετε στο μίγμα.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το 1 φλ. νιφάδες και ανακατεύετε καλά.
Καλύπτετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Πλάθετε τους κεφτέδες (αν χρειαστεί προσθέτετε ακόμα λίγες αλεσμένες νιφάδες βρώμης). -Μετά, ανακατεύετε τις υπόλοιπες νιφάδες βρώμης και το σαφράν σε ένα ρηχό πιάτο.
Απλώνετε μέσα τους κεφτέδες γυρίζοντάς τους για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Αραδιάζετε τους κεφτέδες σε ένα ταψί και τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!