Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια με κοτόπουλο και κρέμα γιαουρτιού

Κεφτεδάκια με κοτόπουλο και κρέμα γιαουρτιού



ΥΛΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:

700 γρ. κιμά κοτόπουλο

2 κουταλιές φρέσκο δυόσμο 

¼ φλ. μαϊντανό

1 μέτριο κρεμμύδι

¼ φλ. χαλλούμι

½ φλ. ψωμί αλεσμένο

1 αβγό

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι

¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι κύμινο

¼ φλ. ελαιόλαδο

Για τη σος:

2 κουταλιές βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλιά αλεύρι Φαρίνα

½ φλ. κρασί λευκό

1 φλ. ζωμό κότας

½ κουταλάκι κουρκουμά

½  κουταλιά μουστάρδα Ντιζόν

μια πρέζα πιπέρι καγιέν

2 κουταλιές γιαούρτι

Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια: Βάζετε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ζυμώνετε με τα χέρια σας πολύ καλά. Φτιάχνετε μπαλίτσες με το μίγμα στο μέγεθος μπαλίτσας του γκολφ. Με τα χέρια σας τις πατάτε ελάχιστα να γίνουν λίγο πιο επίπεδες. Αυτό το κάνετε ώστε να μην χρειάζεστε πολύ λάδι για να τις τηγανίσετε. Έτσι θα γίνουν λιγότερο λιπαρά τα κεφτεδάκια σας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια-δυνατή φωτιά. Τηγανίζετε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να είναι ψημένα. Εσείς θα πρέπει να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο τηγάνι ώστε τα κεφτεδάκια να πάρουν χρώμα και να ψηθούν χωρίς να καίγονται. Τα βγάζετε σε ένα μπολ.

Ετοιμάζετε τη σος: Αφαιρείτε και πετάτε το πολύ λάδι από το τηγάνι που τηγανίσατε τα κεφτεδάκια. Προσθέτετε το βούτυρο και τα σκόρδα. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι τα σκόρδα να μυρίσουν και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσέξτε να μην τα κάψετε γιατί θα πικρίσουν.

Προσθέτετε στο τηγάνι το αλεύρι και σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσό χρώμα. Περιχύνετε με το κρασί και αφήνετε να πάρει η σος μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια περιχύνετε με το ζωμό κότας και προσθέτετε τον κουρκουμά, τη μουστάρδα, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι. 

Μεταφέρετε πίσω στο τηγάνι τα κεφτεδάκια. Μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτετε το γιαούρτι και χαμηλώνετε τη φωτιά. Τα περιστρέφετε ώστε να πάει η σος παντού. Σιγοβράζετε μέχρι η σος να δέσει και να «αγκαλιάσει» τα κεφτεδάκια. Σερβίρετε με ρύζι.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Zάχαρη λευκή κρυσταλλική και ζάχαρη καστανή από ζαχαροκάλαμο με ξένα σώματα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο προϋπολογισμός του 2025, που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπει ανάπτυξη 2,3%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,4% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος στο 147,5% της ΑΕΠ. Παράλληλα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Μέγαρα, των οποίων οι εμπλεκόμενοι εξαπάτησαν έναν άνδρα επί σειρά ετών, έχοντας ως βιτρίνα μία «καφετζού». Θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος,...

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...