ΥΛΙΚΑ
• 600 γρ. κιμά χοιρινό
• 800 γρ. πατάτες
• 3 μεγάλες φέτες ψωμί
• ½ φλ. νερό
• ¾ φλ. ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 ½ κουταλάκι κανέλα
• 1 πρέζα πιπέρι
• 1 κουταλιά αποξηραμένο δυόσμο
• ¾ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
• 2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις τρίβετε στη λεπτή μεριά του τρίφτη. (Θα έχετε 3 φλιτζάνια). Στη
συνέχεια, κόβετε τις φέτες ψωμιού σε μικρά τετραγωνάκια (θα έχετε περίπου 2 2/3 φλ.) και ρίχνετε από πάνω το νερό να μουλιάσει.
Βάζετε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί και τις πατάτες (αν έχουν
πολύ ζουμί, τις στύβετε), το κρεμμύδι, την κανέλα, το πιπέρι, το αλάτι, το δυόσμο, το μαϊντανό και
τα αυγά. Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά το μίγμα και πλάθετε μικρούς στρογγυλούς κεφτέδες σε
μέγεθος καρυδιού. Ρίχνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι και όταν κάψει βάζετε τους κεφτέδες. Όταν
ροδίσουν από τη μια πλευρά, τους γυρίζετε και από την άλλη.
Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι για να φύγει το επιπλέον λάδι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!