ΥΛΙΚA
700 γρ. ωραία, µεγάλα, µαύρα κεράσια
2 κουταλιές µαρµελάδα/ζελέ φραγκοστάφυλο (χωρίς κοµµατάκια φρούτου)
6 κουταλιές ζάχαρη
½ φλ. κουµανδαρία
Παγωτό βανίλια για το σερβίρισµα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε τα κουκούτσια των κερασιών. Βάζετε σε ένα µεγάλο τηγάνι τη µαρµελάδα, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε το µίγµα στη φωτιά, µέχρι να λιώσει η µαρµελάδα.
Προσθέτετε τα κεράσια, χαµηλώνετε τη φωτιά και τα ανακατεύετε για 2-3 λεπτά, µέχρι να αρχίσουν να «ζουµίζουν». Ρίχνετε µέσα την κουµανδαρία και συνεχίζετε το ανακάτεµα για 1-2 ακόµη λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν τα κεράσια. Τα σερβίρετε ζεστά ή κρύα, συνοδεύοντας (αν θέλετε) παγωτό βανίλια.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!