Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Κατρίνης στο protothema.gr: Αρνητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Κατρίνης στο protothema.gr: Αρνητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών


Ο υποψήφιος αρχηγός εκτιμά ότι θα προσέλθει μαζικά ο κόσμος στις κάλπες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου γιατί έχει αντιληφθεί το διακύβευμα: τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης που θα μπει σε τροχιά εξουσίας. «Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν από την εξουσία όταν απέναντι τους βρεθεί ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας με αξιόπιστα και άφθαρτα πρόσωπα που δε σηματοδοτούν το παρελθόν, αλλά μια ελπιδοφόρα προοπτική στο μέλλον. Και κυρίως, πρόσωπα που δεν υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιαστεί ως «βελτιωμένη Νέα Δημοκρατία» γιατί πολύ απλά δε θέλει αυτό ο κόσμος», δηλώνει ο κ. Κατρίνης απαντώντας όπως τονίζει και σε όσους έχουν πει ότι θα νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς καν να έχουν αναμετρηθεί στη Βουλή μαζί του.







katrinis_in__4_

Αναφερόμενος – μέσω της συνέντευξής του στο prototheme.gr -καταρχάς στη δική του υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι είναι «μια πρόταση ρήξης και ελπίδας», που παραπέμπει στην σύγκρουση δύο συγκεκριμένων αντιλήψεων- αυτής που λέει ότι όλα πάνε καλά και δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα με εκείνη που θέλει και μάχεται για την αλλαγή σελίδας με ένα καθαρό μήνυμα. Χαρακτηρίζει αρνητικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι «αποτυπώνει τις ευθύνες της ηγεσίας». Θυμίζει με νόημα ότι ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης που πρότεινε εκλογή προέδρου χωρίς καμία πολιτική διαδικασία στο ενδιάμεσο, ενώ ο ίδιος διαφώνησε με την ομιλία του στην Κεντρική επιτροπής της 30ης Ιουνίου.
Αναφέρεται στη φάση της «διαρχίας», όταν εκείνος ανέλαβε αναγκαστικά πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς ο κ. Ανδρουλάκης δεν ήταν βουλευτής και υπογραμμίζει για το μέλλον: «ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει υψηλές απαιτήσεις». Μπορεί το μοντέλο Δούκα, δηλαδή ο Δήμαρχος να είναι και αρχηγός, να «περπατήσει»; «Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να οδηγήσει την παράταξη σε τροχιά εξουσίας, πρέπει να ασχολείται νυχθημερόν, 7 ημέρες την εβδομάδα, με αυτόν τον στόχο», επισημαίνει και προσθέτει ωστόσο ότι «όλα αυτά θα τα κρίνουν οι πολίτες».

Ο κ. Κατρίνης θεωρεί το debate σημαντικό σταθμό στην προεκλογική μάχη, αισιοδοξεί για τη δική του υποψηφιότητα και το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου και κοιτάζοντας προς την επόμενη ημέρα της «μεγάλης παράταξης» ξεκαθαρίζει την άποψή του για τις συνεργασίες και την πολιτική αυτονομία του κόμματος: «Το ΠΑΣΟΚ έγινε μεγάλο γιατί ποτέ δεν είχε πορτιέρηδες και face control στις οργανώσεις του, ούτε ζητούσε πιστοποιητικά πολιτικών ή ΠΑΣΟΚικών φρονημάτων για να επιτρέψει σε κάποιον να συμμετάσχει στις δράσεις του. Πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους, εκτός από αυτούς που μετατράπηκαν σε υβριστές του, αν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί αυτές οι πρακτικές να σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα της Μεγάλης Παράταξης. Είναι θέμα αρχής».

Με τη συνέντευξή του προσπαθεί να «δείξει» την υποψηφιότητα που θα «καταψηφίσει» στον δεύτερο γύρο, εστιάζει ωστόσο στο δικό του στόχο και επαναλαμβάνει ότι στον «πρώτο γύρο ευτυχώς ψηφίζουν οι πολίτες».







katrinis_in__5_

-Κύριε Κατρίνη, απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι λένε ότι το κόμμα σας δεν έχει ακόμη καταφέρει να δημιουργήσει προεκλογικά “γεγονότα” που να κινητοποιούν όλο και περισσότερο κόσμο – και όχι απλώς τα κομματικά μέλη. Εσείς στις περιοδείες σας, από την αρχή της εκστρατείας μέχρι τώρα, διαπιστώνετε ότι έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των πολιτών;
Αυτό που βλέπω εγώ, σε όλες τις συναντήσεις με τους πολίτες και στις συγκεντρώσεις μου είναι η αγωνία και η ελπίδα για να δημιουργηθεί επιτέλους μια Μεγάλη Παράταξη, ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας.

Πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τι διακυβεύεται, ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη και θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, θα στείλουν ηχηρό μήνυμα.

-Το debate εκτιμάτε ότι παίζει τελικά καθοριστικό ρόλο και μπορεί να προκαλέσει “ανατροπές” ακόμη και στη σειρά κατάταξης των υποψηφίων;

Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι πολίτες τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των υποψηφίων. Είναι χρήσιμο το debate, οι πολίτες όμως μπορούν να αναζητήσουν τις θέσεις που έχουν δημοσιοποιήσει όλοι οι υποψήφιοι και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σε ό,τι με αφορά μιλάω καθαρά, έχω καθαρό μήνυμα. Έστω και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

-Εσείς γιατί διεκδικείτε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ; Τι διαφορετικό φέρνει η υποψηφιότητά σας;

Στις 6 Οκτωβρίου συγκρούονται συγκεκριμένες αντιλήψεις.

Είναι η αντίληψη που λέει ότι όλα πάνε καλά, ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα. Μια αντίληψη που κρίθηκε εκλογικά στις τελευταίες ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ να μην μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τη φθορά της ΝΔ και την κάθετη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η αντίληψη που θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνεται ο μικρός και βολικός κυβερνητικός εταίρος, να προσφέρεται ως δεκανίκι για να παραμείνουν στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης. Ελπίζω συνολικά οι συνυποψήφιοί μου στο ΠΑΣΟΚ να απορρίψουν αυτό το ενδεχόμενο, να είναι μια καθαρή πολιτική θέση του ΠΑΣΟΚ.

Είναι η αντίληψη της σιωπής και του τίποτα, σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να λέει τίποτα από όσα μπορεί να ενοχλήσουν τους οικονομικά και όχι μόνο ισχυρούς.

Και είναι και η δική μου αντίληψη που λέει ξεκάθαρα ότι ΠΑΣΟΚ να πάρει πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης, για ένα άνοιγμα στην κοινωνία. Για να ξαναγίνουμε Κίνημα. Αυτό είναι το μόνο που φοβούνται ο κ. Μητσοτάκης και το κατεστημένο.







katrinis_in__2_

-Πράγματι πιστεύετε ότι είναι διακριτές και ουσιαστικές οι διαφορές σας με αυτούς των άλλων πέντε συντρόφων σας; Κι αν ναι, ποια λέξη τις αποτυπώνει;

Η δική μου πρόταση είναι πρόταση Ρήξης και Ελπίδας. Όχι μια βελτιωμένη εκδοχή της παρούσας κατάστασης.

-Ήσασταν πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όσο ο κ. Ανδρουλάκης παρέμενε εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός. Λειτούργησε η “δυαρχία” και υποστήριξε αποτελεσματικά τους στόχους σας; Διότι στα γκάλοπ και στις εκλογές δεν σημειώθηκαν άλματα στα ποσοστά σας…

Το ζήτημα της στασιμότητας και της υποχώρησης του ΠΑΣΟΚ, σε αριθμό ψηφοφόρων, είναι πολυπαραγοντικό. Το ΠΑΣΟΚ δεν άνοιξε τις πόρτες του σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας, δεν εξέφρασε την κοινωνική αντιπολίτευση που ξεπέρασε τα κόμματα.

Σε ό,τι αφορά τη θητεία μου ως Προέδρου της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ήταν μια αναγκαστική επιλογή, αφού ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν Βουλευτής. Έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, αναμετρήθηκα με δύο Πρωθυπουργούς στη Βουλή, υπερασπίστηκα τις ιδέες μας, άσκησα σκληρή αντιπολίτευση, κράτησα ψηλά τη σημαία του ΠΑΣΟΚ σε δύσκολες συνθήκες για την παράταξη.

-Και εσείς ο ίδιος έχετε υποστηρίξει πάντως ότι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι βουλευτής για να μπορεί να δίνει και εντός βουλής καθημερινές μάχες. Αν εκλεγεί δηλαδή – ας υποθέσουμε – ο Χάρης Δούκας ή η Άννα Διαμαντοπούλου δεν είναι βουλευτές, θα είναι μια κακή εξέλιξη την οποία εσείς δεν πρόκειται να στηρίξετε στο δεύτερο γύρο;

Πιστεύω στην αξία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και όσοι με παρακολουθούν ξέρουν ότι έχω δώσει σκληρές μάχες στη Βουλή, είτε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είτε ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο ρόλος του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας έχει υψηλές απαιτήσεις και απαιτεί σκληρή δουλειά, γνώση, εμπειρία, αντανακλαστικά και πραγματική αντίληψη της σημασίας της Βουλής για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

-Και Δήμαρχος και αρχηγός απαγορεύεται; Η απόφαση Δούκα να διεκδικήσει εκτός από το τιμόνι της Κοτζιά και αυτό της Χαριλάου Τρικούπη δείχνει βιασύνη και αμετροέπεια, όπως τον κατηγορούν αρκετοί;

Αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες. Αυτοί κρίνουν τις προτάσεις μας, τις επιλογές αλλά και τον κώδικα συμπεριφοράς μας.

Έχοντας θητεύσει ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας στη Βουλή, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι ο ρόλος του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ απαιτητικός και δεν συνδυάζεται με την άσκηση παράλληλων ρόλων. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να οδηγήσει την παράταξη σε τροχιά εξουσίας, πρέπει να ασχολείται νυχθημερόν, 7 ημέρες την εβδομάδα, με αυτό τον στόχο.







katrinis_in__1_

-Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ότι 7 έκλεισαν οι κάλπες των ευρωεκλογών και 7.10 βουλευτές και στελέχη ζήτησαν προσφυγή στις κάλπες για ανάδειξη νέας ηγεσίας. Μπορεί να μην ήσασταν από τους πρώτους που έθεσαν ευθέως θέμα, όπως έκαναν οι κ.κ Γερουλάνος, Κωνσταντινόπουλος, η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι, ωστόσο και μόνο που αποφασίσατε να διεκδικήσετε την ηγεσία και να το ανακοινώσετε την επομένη της πρώτης μετεκλογικής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, δείχνει ότι διαπιστώνετε την ανάγκη αλλαγής σελίδας. Έτσι δεν είναι;

Η ανάγκη αλλαγής σελίδας αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα. Όταν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ καταρρέουν και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ενισχυθεί αποφασιστικά, να αναδειχθεί σε εναλλακτικό πόλο και επιπρόσθετα χάνει και το ίδιο πάνω από 100.000 ψηφοφόρους, τότε υπάρχει σοβαρό ζήτημα.

Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και η ίδια η πραγματικότητα έθεσαν το ζήτημα αλλαγής ηγεσίας. Σε ό,τι με αφορά, πήγα σε όλη την Ελλάδα , έδωσα μάχες για το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή αλλά και στην κοινωνία ενώ στο νομό Ηλείας το ΠΑΣΟΚ κατέκτησε τη δεύτερη θέση με 22,7%, ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά πανελλαδικά. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι εργάζονταν για τους στόχους του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις 9 Ιουνίου, ποιοι δούλευαν για τον εαυτό τους και ποιοι δεν συμμετείχαν καθόλου στην προεκλογική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, όντας ουσιαστικά εκτός ΠΑΣΟΚ.

-Ο νυν αρχηγός έκανε λόγο για βαρόνους και πασαρέλα στο ΠΑΣΟΚ. Σας θίγουν οι χαρακτηρισμοί προσωπικά;

Δεν με αγγίζουν όλα αυτά. Το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε ως κόμμα μηχανισμών αλλά ως Κίνημα Πολιτών. Και αυτό πρέπει να ξαναγίνει. Εξάλλου, την εισήγηση για εκλογές προέδρου χωρίς καμία πολιτική διαδικασία στο ενδιάμεσο, την έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, κάτι με το οποίο διαφώνησα στην ΚΠΕ της 30ης Ιουνίου.

– Τι έφταιξε και ποιος δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του καλά και το ΠΑΣΟΚ έχασε την ευκαιρία να πετύχει τον διακηρυγμένο στόχο του για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές;

Χωρίς να μηδενίζω καλές προθέσεις και προσπάθειες, το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτυπώνει τις ευθύνες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Όταν σε συνθήκες πρωτοφανούς ακρίβειας και κοινωνικής κρίσης, δεν μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, αυτό λέει πολλά για την αδυναμία μας να μιλήσουμε μαζί τους και κυρίως να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ δεν μίλησε καθαρά για πολλά από τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες.







katrinis_in__6_

-Είναι το διακύβευμα της κάλπης της 6ης Οκτωβρίου για το ΠΑΣΟΚ του σήμερα το “ποιος ή ποια μπορεί να κερδίσει τον κ. Μητσοτάκη” και να τον διαδεχθεί στην πρωθυπουργία;

Πολλοί έχουν πει ότι θα νικήσουν τον κ. Μητσοτάκη, χωρίς καν να έχουν αναμετρηθεί στη Βουλή μαζί του.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν από την εξουσία όταν απέναντι τους βρεθεί ένα πραγματικό και μεγάλο κόμμα εξουσίας με αξιόπιστα και άφθαρτα πρόσωπα που δε σηματοδοτούν το παρελθόν, αλλά μια ελπιδοφόρα προοπτική στο μέλλον. Και κυρίως, πρόσωπα που δεν υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιαστεί ως «βελτιωμένη Νέα Δημοκρατία» γιατί πολύ απλά δε θέλει αυτό ο κόσμος.

-Αν δεν κάνω λάθος και εσείς προσωπικά τάσσεστε υπέρ της αυτόνομης πορείας του ΠΑΣΟΚ. Τότε πως θα αναλάβετε την διακυβέρνηση της χώρας χωρίς συνεργασίες;

Η έννοια της αυτόνομης πορείας δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απέχει από πολιτικές πρωτοβουλίες που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια Μεγάλη Παράταξη, ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας που θα κερδίσει και τις εκλογές, αλλά και την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Άλλοι είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την έννοια της αυτόνομης πορείας για να διατηρήσουν τη μικρή, κομματική τους εξουσία σε ένα μικρομεσαίο κόμμα ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν ένα μικρομεσαίο κόμμα για να το μετατρέψουν σε μικρό κυβερνητικό εταίρο για να συνεχίσει να είναι ο κ. Μητσοτάκης Πρωθυπουργός.

– “Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας”, είχε πει το ‘23 ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τότε η ΝΔ είχε αυτοδυναμία. Σήμερα που δεν φαίνεται ότι μπορεί να επαναλάβει παρόμοια νίκη, εσείς πως σχεδιάζετε να απαντήσετε σε ένα ενδεχόμενο νέο δίλημμα;

Το δίλημμα αυτό το βάζουν στην ατζέντα , αυτοί που θέλουν την προοπτική συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία για να παραμείνει Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και να συνεχιστεί ό,τι ζούμε και ό,τι βλέπουμε.

Αντί να έχουμε ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης τι θα κάνουμε όταν η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι αυτοδύναμη, ας βάλουμε ως πρώτο θέμα και πρώτη προτεραιότητα τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι αυτοδύναμη.

-Τα περί “Επινέ”, έχουν προοπτική για την ένωση της κεντροαριστεράς, σύμφωνα με το δικό σας πλάνο;

Υπάρχουν δικές μας ιδέες, δεν χρειάζεται να καταφύγουμε στο Επινέ που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 70 και έχει ως σημείο αναφοράς άλλες εποχές και καταστάσεις.

Να θυμίσω ότι το Επινέ ήταν μια συνάντηση των ηγετών των κομμάτων της Γαλλικής Κεντροαριστεράς, δηλαδή μια συνάντηση κορυφής.

Εδώ , μπορούμε να πετύχουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ να απευθύνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλες τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας παράλληλα με τη διαμόρφωση μιας πλατφόρμας ενός νέου πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού προγράμματος διακυβέρνησης. Έτσι χτίζεται μια Μεγάλη Παράταξη.

-Τα γκάλοπ σας κατατάσσουν στην πέμπτη ή στην έκτη θέση. Αν λοιπόν είστε ένας από τους τέσσερις που μείνουν εκτός δεύτερου γύρου θα βγείτε ανοιχτά να στηρίξετε την εκλογή ενός από τους δύο μονομάχους και με ποια κριτήρια;

Είναι δεδομένο ότι υπάρχει ενδιαφέρον ιδιαίτερα από αυτούς που θέλουν να διατηρηθεί το σημερινό πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, χωρίς αντιπολίτευση και χωρίς εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Υπάρχει ένα πλέγμα συμφερόντων που φοβάται πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που θα οδηγήσουν σε μια μεγάλη παράταξη, γιατί δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν μετά τις εξελίξεις.

Και φυσικά όσοι μιλούν για Μεγάλη Παράταξη καθίστανται στόχος, όπως εγώ. Γνωρίζω ότι έχω στοχοποιηθεί, το βλέπω από τις δημοσκοπήσεις. Συγκέντρωσα 14.000 υπογραφές, κάνω μεγάλες και μαζικές συγκεντρώσεις αλλά για κάποιους προέχει να με ΄΄κοντύνουν΄΄ με κάθε τρόπο.

Δεν με αφορά η συζήτηση για το δεύτερο γύρο. Ευτυχώς στις 6 Οκτωβρίου θα ψηφίσουν οι πολίτες.

-Υπάρχει υποψηφιότητα που για …κανέναν λόγο δεν πρόκειται να υποστηρίξετε; Και ποια είναι;

Όποιος γνωρίζει τις θέσεις και τις προτάσεις μου γνωρίζει με ποιες αντιλήψεις συγκρούονται.

-Το ΠΑΣΟΚ “αύριο” ποιο πρέπει να είναι; Στη θυελλώδη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου, οι περισσότεροι που πήραν το λόγο και έβαλαν εναντίον του κ. Ανδρουλάκη, τον κατηγόρησαν ότι λειτούργησε με ένα κλειστό σύστημα, ότι επί των ημερών του δεν λειτουργούσαν τα όργανα όσο συχνά έπρεπε, ότι οι συλλογικές αποφάσεις δεν ήταν και τόσο …συλλογικές κι ότι την ώρα της κρίσης κατέφυγε στην απειλή των διαγραφών. Τι ισχύει, τι δεν ισχύει και τις πρέπει λοιπόν να αφήσετε οριστικά πίσω;

Στόχος μου είναι η μετατροπή του ΠΑΣΟΚ από ένα κομματικό γραφειοκρατικό μηχανισμό σε ζωντανό και δυναμικό κόμμα, όπου τα μέλη θα συμμετέχουν με την ψήφο τους στη λήψη των αποφάσεων μέσα από διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.

-Αν βάζατε “τίτλους” στις προγραμματικές σας προτάσεις, ποιοι θα ήταν;

Να επιστρέψει και πάλι η Ελλάδα στους Έλληνες.

-Να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ στελέχη πχ από τον ΣΥΡΙΖΑ ή είστε από αυτούς που λένε κατηγορηματικά “όχι”;

Το ΠΑΣΟΚ έγινε μεγάλο γιατί ποτέ δεν είχε πορτιέρηδες και face control στις οργανώσεις του, ούτε ζητούσε πιστοποιητικά πολιτικών ή ΠΑΣΟΚικών φρονημάτων για να επιτρέψει σε κάποιον να συμμετάσχει στις δράσεις του. Πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους, εκτός από αυτούς που μετατράπηκαν σε υβριστές του, αν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί αυτές οι πρακτικές να σηματοδοτήσουν το νέο ξεκίνημα της Μεγάλης Παράταξης. Είναι θέμα αρχής.

Ειδήσεις σήμερα:



Στέφανος Κασσελάκης: Είμαι εδώ – Προαναγγελία υποψηφιότητας με αφίσα στα social media

Μπεκτασήδες: Η μυστικιστική ισλαμική αίρεση που θα αποκτήσει αυτόνομο κράτος στην Αλβανία

Πιο φθηνό το γρήγορο ίντερνετ και ελεύθερο WiFi στο δίκτυο του μετρό



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αθλητικά

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα (Novasports Prime) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» o αγώνας ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, για την 5η αγωνιστική της...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....

Αθλητικά

O Άκης Μάντζιος κατάφερε να εξουδετερώσει τα ατού του Ολυμπιακού και οδήγησε τον Άρη σε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σκορ επί των Πειραιωτών...

Αθλητικά

Ο Ματίας Αλμέιδα σε δηλώσεις στην Cosmote TV εν όψει του αγώνα της ΑΕΚ με την Athens Kallithea αναφέρθηκε στην απόκτηση του Άντονι Μαρσιάλ...