Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Καταργούνται όλα τα τουριστικά διαμερίσματα μέχρι το 2028

Καταργούνται όλα τα τουριστικά διαμερίσματα μέχρι το 2028


Όλες οι τουριστικές κατοικίες της Βαρκελώνης θα καταργηθούν μέχρι το Νοέμβριο του 2028, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Ο δήμαρχος Jaume Collboni, υποστηρικτής του σοσιαλισμού, ανακοίνωσε ότι οι άδειες για 10.101 τουριστικά διαμερίσματα στην Βαρκελώνη θα λήξουν μέσα σε 4 χρόνια.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μεγάλο πλήγμα για πλατφόρμες προσωρινής ενοικίασης καταλυμάτων (Airbnb, Booking), ενώ από την άλλη οι ντόπιοι κάτοικοι Βαρκελώνης, απεγνωσμένοι από τα τεράστια κύματα τουρισμού, φαίνεται πως δικαιώνονται.

Ανακοινώνοντας την κίνηση αυτή, ο Collboni δήλωσε ότι η αύξηση του κόστους των ακινήτων στην πόλη, δεδομένου ότι οι τιμές ενοικίασης και αγοράς έχουν αυξηθεί κατά 70% και 40% αντίστοιχα τα τελευταία 10 χρόνια, τον ανάγκασε να λάβει δραστικά μέτρα.

Ο ίδιος δήλωσε ότι: “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι που εγκαταλείπουν το σπίτι τους, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν και τη Βαρκελώνη. Τα μέτρα που έχουμε λάβει δεν θα αλλάξουν την κατάσταση σε μία μέρα. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Αλλά με αυτά τα μέτρα φτάνουμε σε ένα σημείο καμπής.”

Η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη Πολεοδομίας Laia Bonet, θεώρησε την κίνηση αυτή ως “ισοδύναμη με την κατασκευή 10.000 νέων διαμερισμάτων”, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους ντόπιους για οικιστική χρήση. Παράλληλα με την ανάκληση των αδειών τουριστικών διαμερισμάτων, ο δήμαρχος της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι η νέα νομοθεσία θα υποχρεώνει τους κατασκευαστές κτιρίων να διαθέτουν τουλάχιστον το 30% των νέων κατοικιών για κοινωνική στέγαση.

Τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στην ανακούφιση της πίεσης που ασκείται όσον αφορά την αγορά κατοικίας. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει δραματική αύξηση των τιμών λόγω του υπερτουρισμού. Το γεγονός αυτό εκτόπισε τους ντόπιους της Βαρκελώνης που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις συνθήκες αυτές.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Οι καναδικές αρχές αναζητούν μια τολμηρή και απίθανη κλέφτρα αυτοκινήτων η οποία εμφανιζόταν ως πιθανός αγοραστής πολυτελών Ι.Χ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση...

Μαγαζίνο

ΚΑΡΤΑ ΙΕΡΕΙΑ Επανασύνδεση. Μήπως αναρωτιέσαι για το αν σε σκέπτεται το πρώην ταίρι σου; Το έδαφος στρώθηκε, το πρόσωπο που αγαπάς έρχεται ανανεωμένο και...

Οικονομία

Πλησιάζει η έλευση των πορτοκαλί τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά. Η νέα αυτή επιλογή, στην οποία η χρέωση θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο, ακόμα...

Αυτοκίνητο

Του Π. Χαλάτση Αύριο Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στις 15.00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) ξεκινάει ο 18ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1, στη Σιγκαπούρη....