Ένα φαγητό που λατρεύουμε όλοι ψημένο στο φούρνο
Μόνο τριάντα λεπτά από τον χρόνο απαιτούνται για την παρασκευή αυτής της φανταστικής καρμπονάρας φούρνου ώσε να την έχετε έτοιμη στο τραπέζι σας και να την γευτείτε!
Εύκολο, γρήγορο και φανταστικό φαγάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
- 400 γραμ. πέννες 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 150 γραμ. μπέικον σε κομμάτια
- 4 αυγά
- 2 φλ. κρέμα γάλακτος light ή εβαπορέ γάλα
- 1 κεφάλι τρυφερό μπρόκολο ή 250 γραμ μανιτάρια
- 3 τρυφερά μικρά φρέσκα κρεμμύδια
- 150 γραμ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη ή πεκορίνο
- Αλάτι
- φρέσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το μπέικον σε μικρά καρέ.
Έπειτα ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180º C στον αέρα, θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Θα χρησιμοποιήσουμε μεσαίο, πυρίμαχο σκεύος και το αλείφουμε με βούτυρο.
Καθαρίζουμε το μπρόκολο από τις ίνες και τα φύλλα και το βάζουμε σε μπόλ με νερό και λίγο ξύδι.
Αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά το ξεπλένουμε και το χρίζουμε σε μικρές φούντες, σε μέγεθος μικρής μπουκιάς.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο μπέικον.
Ρίχνουμε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπρόκολο ή τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι από το νερό.
Τα ξαναβάζουμε στη ζεστή κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λαχανικά με το μπέικον.
Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί.
Το σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά.
Αν στεγνώσει το ζυμαρικό και χρειαστεί λίγο υγρό προσθέστε στο ταψί λίγες σταγόνες από το νερό των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!