Υλικά
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
- 70 γρ. αλεσμένο ψωμί
- 80 γρ. χαλλούμι τριμμένο
- 80 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουταλάκια ρίγανη ξηρή
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 1 κουταλάκι κύμινο
- ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 4 αυγά βρασμένα
- 2 περίπου κουταλιές αλεύρι
Για τη σος ντομάτας
- 100 γρ. ντομάτες τριμμένες
- 35 γρ. πάστα ντομάτας
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το αλεύρι.
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα περνάμε από το αλεύρι.
Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για τη σος ντομάτας.
Βάζουμε περίπου τα 2/3 από τη σος ντομάτας στη βάση μιας μακρόστενης φόρμας. Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα του κιμά. Με ένα κουτάλι κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση του κιμά. Τοποθετούμε τα αλευρωμένα αυγά σε σειρά. Καλύπτουμε τα αυγά με το υπόλοιπο μείγμα του κιμά και την υπόλοιπη σος ντομάτας.
Ψήνουμε στους 180C στον αέρα για 50-60 λεπτά.
Αφήνουμε το καρβέλι να σταθεί για λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!