ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο, περίπου 2 κιλά, χωρίς
λίπος και καθαρισμένο
¼ φλιτζάνι χοντρό αλάτι
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη σκόνη τσίλι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουτάκι μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
4 χούφτες ξυλάκια καπνίσματος Weber της επιλογής σας, μουλιασμένα τουλάχιστον 30 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρείτε και πετάτε από το κοτόπουλο κάθε περιττό λίπος και εντόσθια. Βάζετε μια στρώση αλάτι σε όλη την επιφάνεια και μέσα στο κοτόπουλο. Καλύπτετε το κοτόπουλο με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1,5-2 ώρες.
Ανακατεύετε τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ.
Πλένετε το κοτόπουλο μέσα και έξω με κρύο νερό και το στεγνώνετε ήπια με χαρτί. Το πασπαλίζετε με τη μαρινάδα. Αφήνετε το κοτόπουλο σε θερμοκρασία δωματίου για 20-30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Προετοιμάζετε την ψησταριά για έμμεσο μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία.
Χρησιμοποιείτε τη μισή μπύρα ανοίγοντάς την με ένα ανοιχτήρι και την τοποθετείτε στην κοιλότητα του κοτόπουλου.
Στραγγίζετε και προσθέτετε τα ροκανίδια Weber απευθείας πάνω στη φωτιά ή στο κουτί καπνιστή ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν τα ροκανίδια αρχίσουν να καπνίζουν μεταφέρετε το κοτόπουλο μαζί με το δοχείο της μπύρας πάνω στην ψησταριά. Ψήνετε σε έμμεση μέτρια φωτιά με το καπάκι κλειστό μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να δείξει 76 βαθμούς στο παχύτερο μέρος του μηρού για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαιρείτε προσεκτικά το κοτόπουλο χωρίς να χυθεί η μπύρα.
Αφήνετε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά κόβετε σε κομμάτια. Σερβίρετε ζεστό.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!