1 ½ φλ. (300 γρ.) ζάχαρη
½ λίτρο (2 φλ.) νερό
½ κουταλάκι μαστίχα σε σκόνη
200 γρ. περίπου (4 γερές χούφτες) κανταΐφι ξασμένο
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 λίτρο περίπου παγωτό βανίλια
1 φλ. ψίχα χαλεπιανών χονδροκομμένη
Πρόκειται για ένα στιγμιαίο ελαφρύ γλυκό με κανταΐφι, που για την επιτυχία του πρέπει απαραίτητα τα πιάτα, το σιρόπι και το κανταΐφι να είναι ζεστά!
Το κανταΐφι μέσα στο φούρνο θα ροδίσει σε 10, το πολύ 15 λεπτά. Το παρακολουθείτε και όταν αρχίσει να ροδίζει, βάζετε τα πιάτα σας στο φούρνο να ζεσταθούν για 2-3 λεπτά.Βάζετε ζεστό σιρόπι σε κάθε πιάτο, ύστερα βάζετε από πάνω το ροδισμένο κανταΐφι, προσθέτετε 2-3 μπαλίτσες/κουταλιές παγωτό, το γαρνίρετε με τα χαλεπιανά και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση: Είναι απαραίτητο να ξεπαγώσετε εντελώς το κανταΐφι πριν το χρησιμοποιήσετε. Προς Θεού όμως, μη σκεφτείτε να το βάλετε στα μικροκύματα – θα γίνει μια άμορφη μάζα από ζυμάρι (εξάλλου, το κανταΐφι είναι φτιαγμένο βασικά από αλεύρι και νερό) – ούτε να το βάλετε στον ήλιο, γιατί θα ξεπαγώσει απ’ έξω, αλλά μέσα θα μείνει παγωμένο και θα δυσκολευτείτε να το ξάνετε. Το βγάζετε από την κατάψυξη και το αφήνετε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσει καλά (2 ώρες περίπου). Ή μπορείτε να το αφήσετε μέσα στο ψυγείο για να ξεπαγώσει σε 4 περίπου ώρες.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!