Το ΨΙ είναι ένα σύγχρονο ιχθυοπωλείο. Και τι σημαίνει σύγχρονο ιχθυοπωλείο; Η ομάδα του ΨΙ προμηθεύεται καθημερινά ψάρια και θαλασσινά ημέρας από την ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, τα οποία μετατρέπει σε μία μεγάλη γκάμα παρασκευών και τα παρουσιάζει σε γυάλινη βιτρίνα – ψυγείο, όπως ακριβώς σε ένα κλασικό κρεοπωλείο, ένα χασάπικο κρέατος, δηλαδή.
Έτσι, λοιπόν, στο ΨΙ θα βρείτε έτοιμα σουβλάκια, σνίτσελ, μπιφτέκια και τηγανιές από ψάρια ημέρας. Παράλληλα, στους πάγκους θα τεμαχίσουν για εσάς φιλέτα, μπριζόλες και ιδιαίτερες κοπές περασμένες από ειδικό ωριμαντήριο ψαριών (dry ager). Όπως ακριβώς σε ένα κλασικό χασάπικο ψαριών, δηλαδή.
Για όλα αυτά, οι άνθρωποι του ΨΙ θα σας δώσουν συμβουλές για το πώς μπορείτε να τα μαγειρέψετε στο σπίτι. Καθημερινά όμως ετοιμάζουν και ψαροσυνταγές σε ταψάκια που μπορείτε να ψήσετε στον δικό σας φούρνο, όπως για παράδειγμα σαρδέλες πλακί, γαύρο λεμονοριγανάτο, αλλά και λαζάνια με ραγού χταπόδι.
Στην γκάμα του ΨΙ θα βρείτε, φυσικά, και τα χειροποίητα αλλαντικά από ψάρι που φτιάχνονται στο Μεζέν τα τελευταία 5 χρόνια (παστράμι και μπέικον τόνου, παστουρμάς μυλοκόπι και απάκι μαγιάτικου) και έχετε τόσο αγαπήσει. Στα επόμενα σχέδια της ομάδας περιλαμβάνονται έτοιμες σάλτσες για ζυμαρικά και σούπες από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όπως μπολονέζ τόνου, γαριδομακαρονάδα, αλλά και κακαβιά.
Το ΨΙ, όμως, πέρα από ψαραχασάπικο είναι και ένα ξεχωριστό εκλεκτοπωλείo, από όπου μπορείτε να πάρετε για το σπίτι τις χειροποίητες κλασικές γεύσεις του Μεζέν. Ταραμάς, κοπανιστή Βόλου, τσίρος πολίτικος, τουρσιά, αλλά και χειροποίητα παστά, όπως γαύρος μαρινάτος, σκουμπρί καπνιστό, χταπόδι ξυδάτο και λακέρδα πωλούνται με το κιλό. Για τα ράφια του εκλεκτοπωλείου έχουν επιλεγεί φυσικά κρασιά και αποστάγματα από μικρούς παραγωγούς, αλλά και μια μικρή γκάμα ειδών παντοπωλείου.
Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα πάρετε ωμά ή ψημένα για το σπίτι αλλά -έκπληξη!- και να τα δοκιμάσετε στα τραπέζια του ΨΙ, μαζί με μια μικρή ποικιλία από σαλάτες και συνοδευτικά.
info
Σκρα 8, Αγία Σοφία, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310268763
Το άρθρο της εβδομάδας
FOOD SCIENCE
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!