Μια κρέμα που θα σας ξυπνήσει παιδικές θύμησες, αφού το σιρόπι τριαντάφυλλου και το ανθόνερο παραπέμπουν στο παραδοσιακό μαχαλεπί της γιαγιάς.
Συστατικά
3 φλ. γάλα
3 κουταλιές ζάχαρη
¼ φλ. ανθόνερο
¼ φλ. σιρόπι τριαντάφυλλου
5 κουταλιές νισεστέ (νισιαστό)
1/3 φλ. κρέμα γάλακτος
½ φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα δύο φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε (δεν κοχλάζουμε) το γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το νισεστέ, το τριαντάφυλλο, το ανθόνερο και το άλλο φλιτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε στο ζεστό γάλα. Επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια το γάλα μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει προσθέτουμε την κρέμα αδειάζουμε σε ένα πυρέξ ή σε μικρά μπολάκια και γαρνίρουμε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!