Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Καλοκαίρι και αυτοκίνητα: Τι να προσέξεις και πως να εξοικονομήσεις καύσιμα

Καλοκαίρι και αυτοκίνητα: Τι να προσέξεις και πως να εξοικονομήσεις καύσιμα


Που οφείλονται οι φωτιές κατά την οδήγηση

Οι ψηλές θερμοκρασίες όπως εξηγεί ο κ. Κουμπαρής, αποτελούν την κύρια αίτια του να πάρει φωτιά ένα αυτοκίνητο κατά την διάρκεια της οδήγησης. Και αυτό για έναν βασικό λόγο, ο οποίος μπορεί εύκολα να αποφευχθεί με έναν απλό έλεγχο από μηχανικό.

«Λόγω αυξημένης θερμοκρασίας των αυτοκινήτων μέσα στο καλοκαίρι, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, λόγω των σωληνώσεων του πετρελαίου και της βενζίνης. Γιατί αν υπάρχει οποιαδήποτε διαρροή από σωληνώσεις ή λάστιχο, είναι πολύ επικίνδυνο να πάρει φωτιά ένα αυτοκίνητο»

Όπως εξηγεί, αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας κατά την οδήγηση, είναι να κοιτάζουμε τακτικά τη θερμοκρασία του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως αυτή ανεβαίνει επικίνδυνα, καλό είναι να πάρουμε άκρη και να σταματήσουμε το αυτοκίνητο.

Η σημασία των ελαστικών

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η κατάσταση των ελαστικών, καθώς η θερμότητα που απορροφά το οδόστρωμα εν μέσω καύσωνα, εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους. Γι’ αυτό σύμφωνα με τον Χριστόφορο Κουμπαρή, πρέπει οι οδηγοί από σήμερα να ελέγξουν την κατάσταση τους. Και κυρίως, να μην παρασύρονται αν οπτικά τους φαίνονται σε καλή κατάσταση.

«Τα ελαστικά έχουν ημερομηνίες πάνω, και παρόλο που μπορεί να δείχνουν καινούρια, να είναι σκουριασμένα. Για παράδειγμα να είναι του 2016 και να δείχνουν καινούρια, αλλά να μην είναι. Αυτό τα κάνει επικίνδυνα λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, καθώς μπορεί να εκραγούν στον δρόμο και να χάσεις τον έλεγχο του οχήματος.»

Προσθέτοντας μάλιστα πως «όταν κατά την εκκίνηση το ελαστικό είναι σε μια φυσιολογική θερμοκρασία, είναι πολύ πιο επικίνδυνο να εκραγεί το καλοκαίρι παρά τον χειμώνα».

Ενώ και οι υψηλές θερμοκρασίες που θα έχει η ίδια η άσφαλτος, αναπόφευκτα επιφέρει  περισσότερη και μεγαλύτερη φθορά στα ελαστικά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης KOVE FACTORY RACING TEAM WSBK-SSP 300 Jerez 2024 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Η Kove Racing Team έγραψε ιστορία στον τελευταίο γύρο του WSBK-SSP300...

Οικονομία

Σε καταρχήν συμφωνία κατέληξε η Tupperware Brands Corporation με μια ομάδα των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένων των Stonehill Capital Management Partners και Alden Global Capital,...

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ ¾ του αβοκάντο 2 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένο 1 ντοµάτα ½ φλ. κόλιανδρο χοντροκοµµένο 2 κουταλιές χυµό λεµονιού Λίγες τορτίγιες Αλάτι,...