Υλικά
1 κιλό καλαμαράκια (μικρά και ολόκληρα)
Για την πάστα ντομάτας-πιπεριάς:
60γρ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20γρ ελαιόλαδο
25γρ πάστα ντομάτας
70γρ πιπεριά ψητή, σε άλμη
Για το ρύζι πιλάφι
Τα κεφάλια από τα καλαμαράκια
20γρ ελαιόλαδο
200γρ λευκό κρασί
Αλάτι και πιπέρι
75γρ πάστα ντομάτας-πιπεριάς
500γρ ζεστό νερό
250γρ ρύζι μακρύκοκκο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την πάστα ντομάτας-πιπεριάς, χτυπώντας μαζί σε μπλέντερ όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια. Ξεχωρίζουμε τα κεφάλια και τα κρατάμε ξεχωριστά.
Κόβουμε τα καλαμαράκια στα 2 ή 3, αναλόγως μεγέθους (θέλουμε να έχουμε ροδέλες πλάτους 3 εκ περίπου). Τα βάζουμε σε λεκάνη, προσθέτουμε 100γρ από την πάστα ντομάτας-πιπεριάς που φτιάξαμε, ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε με μεμβράνη και κρατάμε στο ψυγείο.
Για το ρύζι πιλάφι, βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κεφάλια από τα καλαμαράκια. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και ρίχνουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 1’ και προσθέτουμε την πάστα ντομάτας-πιπεριάς και το ζεστό νερό. Μισο-σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5’. Προσθέτουμε τότε το ρύζι, ανακατεύουμε, καλύπτουμε εντελώς και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ψήνουμε για 10’, κλείνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε το πιλάφι για 30’ τουλάχιστον προτού το σερβίρουμε.
Περνάμε τα καλαμαράκια σε σουβλάκια και ψήνουμε στα κάρβουνα, σε σχάρα ή στο γκριλ. Σερβίρουμε αμέσως μαζί με το ρύζι πιλάφι.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!