Μία συνταγή από τον Σεφ Κυριάκο Κυριάκου.
Συστατικά
1 κιλό μικρά καλαμαράκια (με τα πλοκάμια τους),
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες,
1 φλ. ψιλοκομμένο πράσο,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
½ φλ. ελαιόλαδο,
2 φλ. χοντρό πλιγούρι (για πιλάφι),
4 κουταλιές κουκουνάρια (πινόλια),
2 λεμόνια το χυμό,
αλάτι, πιπέρι.
Ντρέσινγκ μαϊντανού:
2 λεμόνια το χυμό,
5 κουταλιές ελαιόλαδο,
1 ½ κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
αλάτι, πιπέρι.
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια αφήνοντάς του πάνω πλοκάμια (αν τα αφαιρέσετε τα τεμαχίζετε και να τα προσθέσετε στη γέμιση).
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε μέσα το πράσο και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτετε την ντομάτα και την αφήνετε να μαλακώσει και να σμίξει με τα υπόλοιπα υλικά, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το πλιγούρι, τα κουκουνάρια και το χυμό των λεμονιών και αλατοπιπερώνετε το μίγμα.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Γεμίζετε τα καλαμαράκια και τα απλώνετε σε ένα ταψάκι. Προσθέτετε μέσα νερό που να φτάνει μέχρι το μέσο του ύψους τους, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 30-45 περίπου λεπτά, μέχρι να πιούν το νερό τους.Στο μεταξύ, ετοιμάζετε το ντρέσινγκ μαϊντανού: Χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ όλα μαζί τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρετε τα καλαμαράκια συνοδεύοντάς τα με το ντρέσινγκ μαϊντανού.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!