ΥΛΙΚΑ
8 καλαμάρια μεσαία, καθαρισμένα και χωρίς δέρμα
Για τη μαρινάδα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Για το κινόα:
1 φλ. κινόα
2 φλ. νερό ζεστό
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 χούφτα φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαγειρεύουμε το κινόα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, όταν είναι ακόμη ζουμερό προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, κρεμμύδι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και ψήνουμε 2-3 λεπτά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το κινόα και κλείνουμε τις άκρες με οδοντογλυφίδα. Χαράζουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα ταψί και αλείφουμε με τα 2/3 από τη μαρινάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το υπόλοιπο 1/3 της μαρινάδας. Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες. Χαράζουμε ακόμη λίγο τις φέτες.
Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!