Υλικά
800 γρ. καλαμάρια
60 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κουταλιά πάστα ντομάτας
500 γρ. κριθαράκι
1 κουταλάκι πάπρικα
¼ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
125 ml ούζο
400 γρ. συσκευασμένες ντομάτες
¼ φλιτζ. μαϊντανό φρέσκο
3 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές κουκουνάρι καβουρδισμένο
Μαριναρισμένη φέτα (προαιρετικά)
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες. Βάζετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά. Βάζετε στο τηγάνι τα καλαμάρια. Σοτάρετε ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να χάσουν τη διαφάνειά τους (4-5 λεπτά περίπου). Τα βγάζετε σε ένα πιάτο.
Προσθέτετε στο τηγάνι τα σκόρδα και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε στο τηγάνι την πάστα ντομάτας και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, καγιέν. Περιχύνετε με το ούζο και τον μισό μαϊντανό. Μόλις εξατμιστεί λίγο προσθέτετε τις συσκευασμένες ντομάτες. Περιχύνετε με τον ζωμό. Βάζετε πίσω στο τηγάνι τα καλαμάρια, καλύπτετε και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι το κριθαράκι να ψηθεί αλλά να είναι Αλ ντέντε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σταθεί άλλα 10 λεπτά.
Πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε με το κουκουνάρι και τη μαριναρισμένη φέτα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!