Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Κακές ψυχές του παλιού ΣΥΡΙΖΑ οι Παππάς και Πολάκης

Κακές ψυχές του παλιού ΣΥΡΙΖΑ οι Παππάς και Πολάκης

Μετά τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης έβαλε στο «στόχαστρό» του τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, πιθανότατα επειδή δεν ακολούθησαν την ίδια πορεία που ακολούθησε ο ίδιος και αρκετοί ακόμα, αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική αυτή του κ. Πολάκη για τα θέματα της Υγείας, το ζήσαμε, αντιεμβολιαστικά και λοιπά, του κ. Παππά όλα τα άλλα, μην τα επαναλάβω, ήταν πολιτικές που στιγμάτισαν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και μας οδήγησαν στο 18% με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα βεβαίως, που τους είχε μαζί. Τα λέγαμε και δημόσια και στα όργανα και με ψήφισμα στο Συνέδριο», είπε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στο Mega.

«Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επανάληψη του προγράμματος Μητσοτάκη το 2019»

«Κρατώ από όλα αυτά ένα πράγμα, είπε ότι ήταν λάθος ο νόμος του κ. Τσίπρα. Βέβαια, ο νόμος ισχύει και θα πρέπει κανένας να μη ζητήσει την κατάργησή του. Αυτό μοιάζει με πάσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε αρχικά ο Νίκος Φίλης, σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη και τόνισε πως από το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει η λέξη φοροδιαφυγή και είναι επανάληψη του προγράμματος που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019.

«Έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους παντού, αλλά δεν το έκανε. Θεωρώ είναι μία κοροϊδία αυτή η διακήρυξη. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας , πρέπει να υπάρξει φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών στις εταιρείες ενέργειας, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Άλλο πράγμα είναι αυτό που αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο και άλλο μία καταρράκωση των δημοσίων εσόδων», πρόσθεσε.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ένα φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια, που όλοι θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, ακόμα και εκείνοι που έχουν 200.000 ευρώ εισόδημα. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι προκλητικό και επικίνδυνο, γιατί έχουμε ανάγκη να συγκεντρώσουμε δημόσια έσοδα για αναδιανομή. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, σύνταξη. Ουσιαστικά, προτείνει τη μη αναχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους», συνέχισε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «μετατοπίζεται σαν ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα, πρόθυμο να συμπράξει κυβερνητικά με όποιον του ζητήσει».

Για την υπόθεση του Κολωνού

Ο Νίκος Φίλης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, με την εισαγγελέα να προτείνει την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου στις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα στα κορίτσια να μην μιλάνε γιατί δεν θα γίνουν πιστευτές, πως εάν μιλήσουν θα ξεφτιλιστούν και θα δικαιωθεί ο βιαστής. Ελπίζω το δικαστήριο να μη δεχτεί την εισαγγελική πρόταση», είπε.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Οικονομία

Το σήμα της εκκίνησης για ένα νέο μεγάλο κύκλο επενδύσεων του Ομίλου στους τομείς των παραχωρήσεων και των ΣΔΙΤ εντός κι εκτός Ελλάδας, έδωσε...