Connect with us

Hi, what are you looking for?

Πολιτική

Και για ξεπούλημα τριών νοσοκομείων κατηγορείται ο πρώην πρωθυπουργός της Μάλτας

Και για ξεπούλημα τριών νοσοκομείων κατηγορείται ο πρώην πρωθυπουργός της Μάλτας


Νέο σκάνδαλο διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Μουσκάτ

Νέο σκάνδαλο διαφθοράς βαραίνει τον πρώην πρωθυπουργό της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες σε σχέση με μια αμφιλεγόμενη συμφωνία ιδιωτικοποίησης τριών κρατικών νοσοκομείων το 2016.

Ο ίδιος, ο πρώην προσωπάρχης του Κιθ Σκέμπρι και ο πρώην υπουργός Κόνραντ Μίτσι βρίσκονται σε ανάμεσα 19 άτομα βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, μετά πολυετή έρευνα σχετικά με τη φερόμενη διαφθορά κατά την πώληση των νοσοκομείων στον όμιλο Vitals Global Healthcare. Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, που επικαλείται το Politico, oι τρεις δεν έχουν συλληφθεί προς το παρόν, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά οι κατηγορίες σε βάρος τους.

Οι Times της Μάλτας έγραψαν την περασμένη εβδομάδα ότι ο αρμόδιος υπουργός για τα ευρωπαϊκά κονδύλια στη Μάλτα, Κρις Φερν, -υποψήφιος για τη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου της χώρας- ενδέχεται επίσης να κατηγορηθεί για την επίμαχη συμφωνία για τα νοσοκομεία. Ο ίδιος έγραψε στο Facebook ότι δεν είχε παραβιάσει ποτέ κανέναν νόμο ή την υπουργική δεοντολογία.

Στα τέλη του 2021 η ίδια εφημερίδα αποκάλυπτε πως ο Μουσκάτ είχε λάβει 60.000 ευρώ από την Accutor AG, ελβετική εταιρεία που συνδέεται με τον αμερικανικό όμιλο Steward Health Care, ο οποίος ανέλαβε τη σύμβαση για τα νοσοκομεία από την Vitals Global Healthcare το 2018. 

Ο Μουσκάτ -που είχε αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση- δήλωσε χθες πως δεν πρόκειται πλέον απλώς για μια πολιτική βεντέτα, αλλά έχει μετατραπεί σε ντροπή και έκτρωμα, όπου οι ζωές δεκάδων ανθρώπων πετιούνται σε μια γραφειοκρατική χωματερή για χρόνια για την εξυπηρέτηση ορισμένων”. “Όλοι όσοι αμαυρώθηκαν θα κριθούν με τον πιο σκληρό τρόπο από τον λαό άμεσα, από τη δικαιοσύνη στο πέρασμα των χρόνων και από την ιστορία για πάντα. Είμαι έτοιμος για τη μάχη ενάντια σε όσους θέλουν να εκδικηθούν τους Μαλτέζους” υποστήριξε.

Θυμίζουμε ότι είχε παραιτηθεί τον Ιανουάριο του 2020 εν μέσω κατακραυγής για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία, τον Οκτώβριο του 2017 μετά από έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της.

 

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...