Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Καιρός: Ξεπέρασε τους 32°C ο υδράργυρος

Καιρός: Ξεπέρασε τους 32°C ο υδράργυρος


Ξεπέρασε τους 32°C η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τετάρτης (25/9).

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα – Νέα Οδός και ήταν ίση με 32.3°C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης.








Κολυδάς: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, την Κυριακή θα έχουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε Θράκη βορειοαντολικό Αιγαίο. Ενίσχυση βορειοδυτικών ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο με αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 7 βαθμών.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κολυδά:

Αναλυτικά ο καιρός αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα στα ορεινά το μεσημέρι – απόγευμα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 με 30 και τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή (27/9)

Γενικά αίθριος καιρός σε όλη χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου. Θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για το Σάββατο (28/9)

Αίθριος καιρός σε όλη χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματισθούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Κυριακή (29/9)

Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και βαθμιαία τη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές, ενώ στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι 7 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα βόρεια 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εισβολή στον Λίβανο, λένε οι IDF – Στέλνει δύο ταξιαρχίες εφέδρων στα βόρεια σύνορά του

Οι 10 ατάκες που ξεχώρισαν στο debate του ΠΑΣΟΚ, ποιος «την είπε» σε ποιον και γιατί…

Γλυφάδα – Πατέρας 14χρονης: Το παιδί ζαλίζεται διαρκώς, κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την τρίτη και μοιραία επίθεση



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Το πρόβλημα που δημιουργείται με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που προξενούν τροχαία ατυχήματα είναι ότι δεν αποζημιώνονται αυτοί που είναι νόμιμα ασφαλισμένοι και δεν είναι...

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Αθλητικά

«Σημειωμένο» σε τρεις αγώνες ήταν το όνομα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο «πακέτο» αποφάσεων της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, μαζί με δεκάδες άλλες υποθέσεις καλοκαιρινών...