Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Καθαρή νίκη της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον πρώτο γύρο των εκλογών

Καθαρή νίκη της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον πρώτο γύρο των εκλογών


Καθαρή νίκη κατήγαγε στον χθεσινό πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών η υποψήφια του δεξιού αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, επικρατώντας με διπλάσιο ποσοστό του βασικού της αντιπάλου, του υποψηφίου του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM) και απερχόμενου προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, του Στέβο Πεντάροφσκι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή της χώρας, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων, η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα συγκεντρώνει ποσοστό 40%, ενώ ο Στέβο Πεντάροφσκι μόλις 20% των ψήφων.

Τρίτος έρχεται ο υποψήφιος του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI και υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι (13,6%) και τέταρτος ο υποψήφιος του συνασπισμού τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων Άρμπεν Ταραβάρι (9,6%).

Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών συμμετείχαν επτά υποψήφιοι. Για να εκλεγεί κάποια ή κάποιος πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας από τον πρώτο γύρο απαιτείται να εξασφαλίσει πάνω από το 50% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος στη χώρα, κάτι που εξαρχής θεωρείτο εντελώς απίθανο να συμβεί. Συνεπώς θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος, μεταξύ των δύο επικρατέστερων του πρώτου.

Ο δεύτερος γύρος, στον οποίο θα συμμετάσχουν η 70χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και ο 60χρονος Στέβο Πεντάροφσκι, θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες (8η Μαΐου) – ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές.

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα σε δηλώσεις της αργά χθες το βράδυ έκανε λόγο για «εξαιρετικό αποτέλεσμα».

«Είμαι υπερήφανη για τους πολίτες, όχι μόνο γι’ αυτούς που με ψήφισαν, αλλά και για τους υπόλοιπους, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για τα μέλη του VMRO-DPMNE και για τη στήριξή τους» σημείωσε η κυρία Σιλιάνοφσκα.



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Μαγαζίνο

Σε πυρετώδεις ετοιμασίες για την παράσταση «Brokeback Mountain» στην οποία θα πρωταγωνιστήσει τον Οκτώβριο βρίσκεται αυτή την περίοδο ο Μιχαήλ Ταμπακάκης. Το «Brokeback Mountain»...

Αθλητικά

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με τον παίκτη που τον απέκλεισε πρόωρα στο πρόσφατο US Open. Ο «Στεφ»...

Ελλάδα

Στη σύλληψη στελέχους του Στρατού Ξηράς, το οποίο φέρεται να κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία προχώρησαν οι Αρχές. Όπως αναφέρερει το Kranosgr.com, το περιστατικό συνέβη...

Αθλητικά

Με τέσσερις αγώνες ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής της League Phase του Champions League. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται αυτήν την ώρα στην έδρα της...