Ποιος δεν αγαπά ένα κέικ με βασικό του συστατικό τη μπανάνα; Όταν μάλιστα έχει στη γέμισή του καρύδι αλλά και κανέλα δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί. Επιλέγοντας τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ η παρασκευή του θα γίνει παιχνιδάκι κι όλοι θα ζητούν άλλο ένα κομμάτι!
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν λευκή και αφράτη κρέμα, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τα αυγά, κατόπιν τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.
Βήμα 2
Ρίχνουμε σε δόσεις τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια.
Βήμα 3
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου. Ψήνουμε για περίπου 50΄-55΄. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15΄.
Βήμα 4
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός φούρνου και μετά το ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε την επιφάνεια με φέτες μπανάνας και προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!