Ένα πιο ελαφρύ κέικ, ιδανικό για πρωινό ή για κολατσιό για το σχολείο αφού φτιάχνεται με Φαρίνα Βρώμης ΓΙΩΤΗΣ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά τη Φαρίνα Βρώμης με το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού ή τη βανίλια, ανακατεύοντας ελαφρά.
Βήμα 2
Βάζουμε το μίγμα του κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μεγάλη στρογγυλή φόρμα (Νο 26) ή σε 2 φόρμες 23×13 εκ. ή σε 2 μικρές στρογγυλές (Νο 22). Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!