ΥΛΙΚΑ
Για τα raspberries:
230 γρ. raspberries κατεψυγμένα
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Για το κέικ:
180 γρ. βούτυρο ανάλατο
230 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φακελάκι βανίλια
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 μεγάλα αυγά
300 γρ. αλεύρι φαρίνα
2 κουταλάκια baking powder
½ κουταλάκι αλάτι
200 γρ. γάλα πλήρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
Βάζετε τα raspberries με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τα βράζετε μέχρι τα raspberries να σπάσουν, περίπου 10 λεπτά. Τα περνάτε από σουρωτήρι και κρατάτε το ζουμί. Πετάτε τα κουκούτσια. Αφήνετε κατά μέρος να κρυώσει.
Κτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το baking powder και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι σε τρεις δόσεις στο μίξερ, εναλλάξ με το γάλα. Τελειώνετε με το αλεύρι.
Βάζετε στο μπολ με το ζουμί από τα raspberries, 50 περίπου γραμμάρια από το μίγμα του κέικ. Ανακατεύετε να αναμειχθούν. Βάζετε στη φόρμα το 1/3 από το μείγμα του κέικ. Βάζετε 1/3 από το μίγμα των raspberries. Επαναλαμβάνετε ακόμα δύο φορές.
Ψήνετε το κέικ 45-50 λεπτά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!