Υλικά
3/4 φλ βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλ ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
4 κ.σ. σκόνη καρύδας
3 αυγά
Λίγο αλάτι (1/4 κ.γ.)
3/4 φλ. κρέμα καρύδας
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικινγ πάουντερ
Για το γλάσο
2 κ.σ. κρέμα καρύδας
3 κ.σ. σκόνη καρύδας
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να γίνουν σαν κρέμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα με σύρμα για 1 λεπτό.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα 23 εκ.
Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Ελέγχουμε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Περιχύνουμε με το γλάσο.
Γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!