Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ κανέλα με γλάσο σοκολάτας

Κέικ κανέλα με γλάσο σοκολάτας


Πολύ αρωματικό και νόστιμο, ένα κέικ κανέλας είναι ό,τι καλύτερο για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν συνδυάζεται και με ένα γλάσο σοκολάτας, τότε μπορεί να σταθεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο επιδόρπιο, ιδανικό ακόμη και για ένα τραπέζι με φίλους.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής τα αυγά, τη ζάχαρη και το κεφίρ. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τις σταγόνες και ανακατεύουμε.

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο μια κλασική στρόγγυλη φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC σε αντιστάσεις, για 45΄. Εκτός φούρνου αφήνουμε το κέικ για 10΄ να πέσει η θερμοκρασία του και το ξεφορμάρουμε.

Γλάσο: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το αλάτι. Περιμένουμε λίγο να αρχίσουν να λιώνουν τα κομμάτια της σοκολάτας και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα. Περιχύνουμε το κέικ όσο το γλάσο είναι ακόμα ζεστό.

Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) – Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής τα αυγά, τη ζάχαρη και το κεφίρ. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τις σταγόνες και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο μια κλασική στρόγγυλη φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC σε αντιστάσεις, για 45΄. Εκτός φούρνου αφήνουμε το κέικ για 10΄ να πέσει η θερμοκρασία του και το ξεφορμάρουμε.

Βήμα 3

Γλάσο: Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Προσθέτουμε και το αλάτι. Περιμένουμε λίγο να αρχίσουν να λιώνουν τα κομμάτια της σοκολάτας και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα. Περιχύνουμε το κέικ όσο το γλάσο είναι ακόμα ζεστό.

Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) – Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Όση αγωνία είχε το ματς μέσα στο παρκέ, τόση ομορφιά «στόλιζε» τις κερκίδες του ΣΕΦ. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του αγώνα, συνέλαβε μια καλλονή αρκετές...

ΚΟΣΜΟΣ

τα απόρρητα αρχεία της ΚΥΠ για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και τη βρωμερή διπλωματία των Μεγάλων Δυνάμεων. Τσιμουδιά για τον «κ@λομπαρά των...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Προσθήκη στα αγαπημένα Του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία Χρυσή Ζύμη Φύλλο Κρούστας για γλυκά4 κουταλιές Βούτυρο (λυόμενο)3 κουταλιές Ζάχαρη500 g. Φιστίκια Αιγίνης (καβουρδισμένα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε καταγγελία για πλαστογραφία στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου προχωρά ο δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με δικηγόρο τον ποινικολόγο Θεόδωρο...