Από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
400 g. Χρυσή Ζύμη Σφολιάτα
100 g. Ζάχαρη
100 ml Νερό
Για τη γέμιση:
350 ml Χαραλαμπίδης Κρίστης Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά
100 g. Ζάχαρη άχνη
400 g. Χαραλαμπίδης Κρίστης φρέσκια Αναρή (Ταλάρι)
300 g. Μαρμελάδα Κεράσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: Παίρνετε ένα- ένα τα φύλλα σφολιάτας και με τη βοήθεια από ένα καπάκι κατσαρόλας (στρογγυλό ), 23 εκατοστά, κόβετε τα φύλλα με ένα μαχαίρι, σε στρογγυλό σχήμα.
Χαράζατε ξανά το ένα από τα δυο φύλλα, κάνοντας τρίγωνα με τη βοήθεια ενός χάρακα.
Τα τοποθετείτε σε δυο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πιρούνι τρυπάτε την επιφάνεια της σφολιάτας.
Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρώς με νερό την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά τα βάζετε στην άκρη να κρυώσουν.
Για τη γέμιση: Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αναμειγνύετε προσεχτικά με μια σπάτουλα με την αναρή.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
Συναρμολόγηση: Παίρνετε ένα στεφάνι, 23 εκατοστά και στήνετε το γλυκό, κάνοντας αρχή με το πρώτο ψημένο φύλλο της σφολιάτας, το ακέραιο.
Μετά βάζετε τη γέμιση, ακολούθως γενναιόδωρες δόσεις μαρμέλαδας και τέλος το άλλο φύλλο σφολιάτας που χαράξατε σε τριγωνάκια.
Μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!