Η ζάχαρη άχνη είναι απαραίτητη σε πολλές συνταγές, αλλά μπορεί να τελειώσει απρόσμενα. Ευτυχώς, η παρασκευή της στο σπίτι είναι πανεύκολη και χρειάζεται μόνο 2 υλικά:
Υλικά:
- Κρυσταλλική ζάχαρη
- Κορν φλάουρ (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Βάλτε την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόση άχνη ζάχαρη χρειάζεστε. Για παράδειγμα, 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη δίνει περίπου 1 3/4 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη.
- Προσθέστε προαιρετικά 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ για κάθε φλιτζάνι ζάχαρης. Το κορν φλάουρ βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας και διατηρεί την άχνη ζάχαρη ρέουσα.
- Χτυπήστε στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά, μέχρι να γίνει η ζάχαρη άχνη σαν πούδρα.
- Κοσκινίστε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ για να αφαιρέσετε τυχόν τυχόν κομμάτια που δεν έχουν αλεστεί.
- Αποθηκεύστε την άχνη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Συμβουλές:
- Χρησιμοποιήστε ένα ισχυρό μπλέντερ για καλύτερα αποτελέσματα.
- Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη και το μπλέντερ είναι εντελώς στεγνά πριν ξεκινήσετε.
- Αν δεν έχετε κορν φλάουρ, μπορείτε να το παραλείψετε.
- Η σπιτική άχνη ζάχαρη μπορεί να συσσωρευτεί πιο εύκολα από την αγορασμένη. Ανακινήστε καλά το δοχείο πριν τη χρησιμοποιήσετε.
- Μπορείτε να αρωματίσετε την άχνη ζάχαρη προσθέτοντας στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη βανίλια, κανέλα ή άλλο αγαπημένο σας άρωμα.
Εναλλακτική μέθοδος:
Αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να φτιάξετε άχνη ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα μύλο καφέ. Αλέστε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μικρές ποσότητες μέχρι να γίνει πούδρα.
Καλή επιτυχία!
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!