Connect with us

Hi, what are you looking for?

Κόσμος

Ισραηλινοί στους NYT: Θέμα ωρών επίθεση από το Ιράν

Ισραηλινοί στους NYT: Θέμα ωρών επίθεση από το Ιράν


Τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν στους New York Times ότι μια ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ αναμένεται μέσα «στις επόμενες ώρες» και ότι η επίθεση θα γίνει με drones και πυραύλους.

Ωστόσο, μια δυτική πηγή τόνισε στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios ότι το Ιράν θα επιτεθεί στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και όχι με drones ή πυραύλους κρουζ.

Όταν το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ τον Απρίλιο, σύμφωνα με υπολογισμούς οι βαλλιστικοί πύραυλοι χρειάζονταν 12 λεπτά για να φτάσουν στο Ισραήλ από το Ιράν, οι πύραυλοι κρουζ δύο ώρες και τα drones περίπου εννέα ώρες για να φτάσουν τους στόχους τους.

Οι τρεις Ισραηλινοί αξιωματούχοιμ που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν δήλωσαν στους New York Times ότι το Ιράν πιθανότατα θα στοχεύσει τρεις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις και «ένα αρχηγείο μυστικών πληροφοριών βόρεια του Τελ Αβίβ», το οποίο είπε ότι έχει εκκενωθεί.

Ενώ ο ολοκληρωτικός πόλεμος αποφεύχθηκε τον Απρίλιο, οι New York Times, επικαλούμενοι διπλωμάτες και ειδικούς, τόνισαν ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος είναι πιο πιθανός τώρα, «με το Ισραήλ να αναμένεται να αντεπιτεθεί σκληρά μετά από οποιαδήποτε νέα ιρανική επίθεση».

IDF: Το Ισραήλ είναι σε πλήρη ετοιμότητα απέναντι σε οποιαδήποτε ιρανική απειλή

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) δήλωσε νωρίτερα ότι δεν έχει εντοπιστεί κάποια αεροπορική απειλή από το Ιράν, σημειώνοντας πως το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση») είναι προετοιμασμένο για ιρανική απειλή.

Ο ίδιος είπε πως τα συστήματα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ είναι πλήρως ετοιμοπόλεμα και πως οι IDF είναι προετοιμασμένες τόσο για έναν επιθετικό όσο για έναν αμυντικό πόλεμο. Το Ισραήλ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα σε συνεργασία με τους συμμάχους του.

Προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε ιρανική επίθεση στο Ισραήλ θα έχει συνέπειες.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε στους Ισραηλινούς σήμερα νωρίς το απόγευμα να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλείας του στρατού.

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί «ξέφυγε» η φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα

Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο – Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Το φαινόμενο La Niña φέρνει δύσκολο χειμώνα στην Ευρώπη – Η πρόβλεψη για την Αθήνα δείχνει 30άρια στις αρχές Οκτωβρίου



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Συνταγές

Προσθήκη στα αγαπημένα Δεν το κρύψαμε ποτέ, το λατρεύουμε. Για τη φρεσκάδα, τα vibes, τους χαμογελαστούς θαμώνες, αλλά πιο πολύ για το εξαιρετικό του...

Κόσμος

Ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα Ελέν, ο οποίος έσπειρε καταστροφή σε τομείς των ανατολικών και νοτιοανατολικών ΗΠΑ από την Πέμπτη, έγινε ακόμη πιο βαρύς χθες...

Οικονομία

«Παράθυρο για νέα μείωση των επιτοκίων τον Οκτώβριο» άνοιξε η πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Oικονομικών και Νομισματικών...

Οικονομία

Υπερκαλύφθηκε ήδη σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον κατά έξι φορές το βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της διαδικασίας της δημόσιας προσφοράς...