4 άτομα/ 50’/ μέτριο
Υλικά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φλιτζ. ανάμεικτα θαλασσινά
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζ. μπιζέλι
1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη
1 κουταλάκι σαφράν (κρόκο κοζάνης)
1 1/2 λίτρα ζωμό λαχανικών
1 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
Αλάτι πιπέρι
Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το δύο κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε τα θαλασσινά για 30 δευτερόλεπτα.
Αδειάζετε τα θαλασσινά σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη.
Ακολούθως ψηλοκόβετε το κρεμμύδι το φρέσκο και κόβετε την πιπεριά σε μικρούς κύβους.
Στην ίδια κατσαρόλα που ψήθηκαν τα θαλασσινά ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά.
Αφού μαραθούν προσθέτετε το ρύζι και τσιγαρίζετε για 1’, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μειώθει κατά το ήμισυ.
Στην συνέχεια βάζετε το μισό ζωμό, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το ρύζι να ψηθεί σιγά σιγά. Κατά διαστήματα ανακατεύετε.
Αφού τραβήξει το ζωμό το ρύζι προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό.
Στα τελευταία στάδια αφομοίωσης του ζωμού από το ρύζι βάζετε τα θαλασσινά μέσα να πάρουν και αυτά μια βράση και να ενωθούν μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!