Connect with us

Hi, what are you looking for?

Οικονομία

Θα πληρώσετε το τίμημα, λένε οι Χούτι έπειτα από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Θα πληρώσετε το τίμημα, λένε οι Χούτι έπειτα από την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή


Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα Σάββατο (20/7) «στρατιωτικούς στόχους» των Χούτι στην περιοχή του λιμανιού αλ Χουντάιντα στην δυτική Υεμένη σε «αντίποινα» στις εκατοντάδες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι σιίτες αντάρτες κατά του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες με τελευταία αυτή που προκάλεσε έναν θάνατο στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Από την πλευρά τους οι Υεμενίτες αντάρτες προειδοποίησαν ότι το Ισραήλ «θα πληρώσει το τίμημα» για τις σημερινές επιθέσεις του, που σύμφωνα με τους ίδιους προκάλεσαν θύματα.

Οι βομβαρδισμοί έρχονται μια μέρα μετά την επίθεση με drone που προκάλσε έναν νεκρό στο Τελ Αβίβ, επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν οι αντάρτες της Υεμένης.

«Μόλις, πολεμικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού έπληξαν στρατιωτικούς στόχους του τρομοκρατικού καθεστώτος των Χούτι στην περιοχή του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, σε αντίποινα σε εκατοντάδες επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά του κράτους του Ισραήλ» από τους αντάρτες τους τελευταίους μήνες, υπογράμμισε νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δήλωσε ότι το Ισραήλ έπληξε τους Χούτι για να στείλει ένα μήνυμα αφού σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη.

«Η φωτιά που καίει αυτή τη στιγμή στη αλ Χουντάιντα είναι ορατή σε όλη τη Μέση Ανατολή και η σημασία είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο Γκάλαντ σε ανακοίνωσή του. «Οι Χούτι μας επιτέθηκαν πάνω από 200 φορές. Την πρώτη φορά που σκότωσαν έναν Ισραηλινό πολίτη, τους βομβαρδίσαμε. Και θα το κάνουμε αυτό σε οποιοδήποτε μέρος μπορεί αυτό να χρειαστεί».



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στην περιοχή του Ζωγράφου, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή του σταθμού «Γουδί» της γραμμής 4...

Οικονομία

Στο 11,5% του ΑΕΠ ανέρχεται η συνεισφορά των logistics στην ελληνική οικονομία, ανεβάζοντας την Ελλάδα 19η στη σχετική κατάταξη αποτελεσματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας. Συγκεκριμένα...

Αθλητικά

Το ΘΕΜΑ και οι ιστοσελίδες protothema.gr και ygeiamou.gr αναδεικνύουν την αξία της Ενιαίας Υγείας για τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος και τη διασφάλιση της...

Μαγαζίνο

Ο Άρης Σοϊλέδης και η νέα του σύντροφος Μαριλίνα Κυπαρίσση πραγματοποίησαν μια νέα βραδινή εμφάνιση. Το ερωτευμένο ζευγάρι κάνει συχνά δημόσιες κοινές εμφανίσεις, και...