Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Η Tesla μειώνει την παραγωγή του Model Y στη Σαγκάη

Η Tesla μειώνει την παραγωγή του Model Y στη Σαγκάη


Η Tesla έχει μειώσει την παραγωγή του best-seller ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Model Y κατά διψήφιο ποσοστό στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη από τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Reuters, αποσκοπώντας στην αντιμετώπιση της εξασθενημένης ζήτησης για το «γερασμένο» μοντέλο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα. Η χώρα αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla, στην οποία πωλείται η πλειονότητα των αυτοκινήτων που παράγονται στο εργοστάσιο της Σαγκάης και όπου έχει ξεσπάσει ένας άγριος πόλεμος τιμών μεταξύ των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης.

Το εργοστάσιο της Σαγκάης, ο μεγαλύτερος κόμβος παραγωγής της Tesla παγκοσμίως, σχεδίαζε να μειώσει την παραγωγή του Model Y κατά τουλάχιστον 20% κατά την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες. Τα στοιχεία από την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM) έδειξαν ότι η παραγωγή του Model Y στην Κίνα ανήλθε σε 49.498 μονάδες τον Μάρτιο και 36.610 τον Απρίλιο, 17,7% και 33% χαμηλότερα, αντίστοιχα, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Συνολικά, η Tesla παρήγαγε 287.359 μονάδες αυτοκινήτων Model Y και Model 3 στην Κίνα τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, 5% χαμηλότερα από την ίδια περίοδο του 2023, με την παραγωγή του Model 3 να είναι 10% υψηλότερη, σύμφωνα με τα στοιχεία της CAAM. 

Παράλληλα, η Tesla εγκατέλειψε τον στόχο της για την παράδοση 20 εκατομμυρίων οχημάτων ετησίως μέχρι το 2030 στην τελευταία έκθεση επιπτώσεων που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, ένα ακόμη σημάδι ότι η εταιρεία απομακρύνεται από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μετατοπίζει την εστίασή της στα Robotaxis, τα αυτόματα ταξί της Tesla. Η εταιρεία έχει επιταχύνει τη στροφή της για να ποντάρει σε μια επανάσταση στην τεχνητή νοημοσύνη για να φέρει νέα αύξηση των εσόδων.

Παρά τις περικοπές στην παραγωγή και τις πρόσφατες απολύσεις στις ομάδες πωλήσεων και υπηρεσιών φόρτισης της Tesla στην Κίνα, η εταιρεία εξακολουθεί να στοχεύει στην πώληση 600.000 έως 700.000 αυτοκινήτων στην Κίνα το 2024 από τα 2 εκατομμύρια EVs που στοχεύει να πουλήσει παγκοσμίως, αμετάβλητοι από τους στόχους στις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Reuters.

Το μερίδιο της Tesla στη συνολική αγορά αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων της Κίνας έχει διολισθήσει στο 6,8% τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους από 7,8% το σύνολο του 2023, όταν πούλησε 603.664 αυτοκίνητα στη χώρα, σύμφωνα με την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν – εκ των οποίων ορισμένοι υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα – από την έκρηξη σε βυτιοφόρο μεταφοράς...

Πολιτική

Στη δίνη του κυκλώνα των kasselistas βρίσκεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, καθώς η υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά...

Ελλάδα

«Έφυγα τον Αύγουστο του 2020, εν καιρώ κορωνοϊού». Κάπως έτσι ξεκίνησε η πορεία της Σύλβια Μάρκο, που σταδιακά έχτισε το δικό της success story,...

Κόσμος

Η αμερικανική διπλωματία απέρριψε χθες Σάββατο τις «κατηγορηματικά ψευδείς» κατηγορίες της Βενεζουέλας περί «εμπλοκής» των ΗΠΑ σε «συνωμοσία» με στόχο την «ανατροπή» του προέδρου...