Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Η Mercedes πλέον προσφέρει Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 με ανώτατη ταχύτητα στα 95χλμ./ώρα

Η Mercedes πλέον προσφέρει Αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3 με ανώτατη ταχύτητα στα 95χλμ./ώρα


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Mercedes ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσέφερε αυτόματη οδήγηση επιπέδου 3, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να μην ασχολείται ούτε με το τιμόνι, ούτε με τα πεντάλ, ούτε καν να έχει την προσοχή του στραμμένη στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως η η χαμηλή μέγιστη ταχύτητα των 60χλμ./ώρα που προσέφερε μέχρι τώρα, σήμαινε ότι ήταν χρήσιμη μόνο καταστάσεις αυξημένης κίνησης. Αυτό αλλάζει στις αρχές του 2025, όταν η Mercedes ξεκλειδώνει νέα μέγιστη ταχύτητα 95χλμ./ώρα για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν το αυτόνομο σύστημα Drive Pilot.

Η αναβάθμιση ισχύει μόνο για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν τον εθνικό αυτοκινητόδρομο της Γερμανίας. Τα αυτοκίνητα με Drive Pilot σε άλλες αγορές, θα εξακολουθούν να περιορίζονται στην αρχική, χαμηλότερη ταχύτητα, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει με τον καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις ολοκληρωθεί το νομικό κομμάτι, όλα τα νέα αυτοκίνητα που παραγγέλνονται με το Drive Pilot (προς το παρόν με επιπλέον κόστος στα 5.950 ευρώ στη Γερμανία) θα μπορούν να οδηγούνται μόνα τους στα 95χλμ./ώρα, ενώ όποιος έχει παλαιότερο αυτοκίνητο μπορεί να το αναβαθμίσει δωρεάν μέσω μίας ενημέρωσης over-air.

Το Drive Pilot σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε ταινίες, να παίζετε παιχνίδια ή να συνεχίζετε τη δουλειά σας, ενώ αυτό αναλαμβάνει όλη την οδήγηση. Η Mercedes έχει επίσης αναπτύξει ειδικά τιρκουάζ φώτα σήμανσης που σηματοδοτούν στους άλλους οδηγούς ότι η Benz που βλέπουν οδηγείται αυτή τη στιγμή αυτόνομα.

Μάλιστα ήδη ακούγεται ότι οι μελλοντικές ενημερώσεις μπορεί να ξεκλειδώσουν ακόμα μεγαλύτερη τελική ταχύτητα. Η Mercedes λέει ότι το μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο όριο για τα αυτόνομα οχήματα στη Γερμανία είναι τα 130χλμ/ώρα, μια ταχύτητα που ελπίζει να επιτευχθεί μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Και μέχρι τότε η Mercedes μπορεί να πουλάει αυτόνομα συστήματα επιπέδου 4, δεδομένου ότι έχει ήδη αρχίσει να τα δοκιμάζει σε κινεζικούς δρόμους.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

Στη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών....

Αθλητικά

Πέντε 24ωρα μετά τα δύο γκολ που πέτυχε εις βάρος της Χετάφε (2-1), ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο, σκόραρε ξανά το βράδυ της Δευτέρας στο...

Αθλητικά

Η «Δίκη  ΣΚΑΪ» αποκάλυψε ότι ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Αθηνών Παναγιώτης Τζιούβας διερευνά το κακουργηματικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου...

Οικονομία

Εγγύτερα στην αφετηρία έρχεται η προκήρυξη των διαγωνισμών για τις πρώτες έξι Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΠΟΑΥΑΠ) στην Ελλάδα, έπειτα από σημερινή...