Connect with us

Hi, what are you looking for?

Αυτοκίνητο

Η FIA θέλει να απαγορέψει τις βρισιές στην F1 και οι πιλότοι άρχισαν ήδη τα… “γαλλικά”

Η FIA θέλει να απαγορέψει τις βρισιές στην F1 και οι πιλότοι άρχισαν ήδη τα… “γαλλικά”


Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η FIA θέλει οι οδηγοί της Formula 1 να προσέχουν τη γλώσσα τους και ζήτησε από τη διοίκηση να περιορίσει τα team radios με βρισιές. Ορισμένοι οδηγοί, ωστόσο, θεωρούν ότι το διοικητικό όργανο του αθλήματος είναι υπερβολικά ευαίσθητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μπορούν απλά να μην δημοσιοποιούν τα team radios που έχουν κακές λέξεις, οπότε είναι αρκετά απλό», δήλωσε ο Lando Norris. «Εμείς είμαστε οι τύποι που βρίσκονται στην έξαψη της στιγμής, κάτω από άγχος, κάτω από πίεση, είναι πολύ πιο εύκολο γι’ αυτούς να το λένε παρά για εμάς να το κάνουμε, επειδή είμαστε εκεί έξω και τα δίνουμε όλα».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της FIA την Πέμπτη στη Σιγκαπούρη, ο Max Verstappen κλήθηκε να προσέξει τη γλώσσα του, αφού έβρισε όταν συζητούσε για το μονοθέσιό του στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Ολλανδός επεσήμανε ότι τα team radios της ομάδας θα μπορούσαν απλά να μην μεταδίδονται και ότι, «γενικά, φαίνεται ότι οι άνθρωποι είναι υπερβολικά ευαίσθητοι».

«Θα πρέπει πιθανώς να έχετε μια μικρή καθυστέρηση στην μετάδοση των team radios ώστε να μπορείτε να λογοκρίνετε μερικά πράγματα, παρά να βάζετε περιορισμούς στους οδηγούς. Τι είμαστε; Πεντάχρονα, εξάχρονα;»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λιούις Χάμιλτον μίλησε για το γεγονός ότι δεν έχει ποτέ εκρήξεις και ρεσιτάλ βρισιών όπως άλλοι πιλότοι και εξήγησε το γιατί: ««Είναι καλό να έχεις κάποια συναισθήματα. Δεν είμαστε ρομπότ. Και για μένα, ο λόγος που το ελέγχω είναι επειδή υπάρχουν πάνω από 2.000 άνθρωποι που εργάζονται για να έχω αυτή τη θέση και να βρίσκομαι εκεί που είμαι», δήλωσε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. «Έχουμε πολλούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Νομίζω ότι πρέπει να το καταλάβουμε αυτό και να βγάλουμε την επιθετικότητα κάπου αλλού και όχι στον ασύρματο».

Η F1 είναι αρκετά διαφορετική σε σύγκριση με άλλα αθλήματα, καθώς οι οδηγοί έχουν μικρόφωνα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αθλητές στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, μιλούν στα μέσα ενημέρωσης μόλις βγουν από τον αγωνιστικό χώρο όταν δεν υπάρχει πλέον η έξαψη της στιγμής.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...