Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Citroen DS θα εμπνεύσει την νέα ναυαρχίδα της DS Automobiles

Η Citroen DS θα εμπνεύσει την νέα ναυαρχίδα της DS Automobiles


Η Citroen DS ήταν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές πολυτελές αυτοκίνητο που παρήχθη από το 1955 και έμεινε σχεδόν απαράλλακτο έως το 1975. Κατασκευάστηκε σε συνολικά 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ στην Ελλάδα είχε αποκτήσει το ψευδώνυμο «βάτραχος», λόγω του αεροδυναμικού σχεδιασμού του.

Η DS ήταν τόσο επιδραστική στο αυτοκινητιστικό στερέωμα, που 50 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής της αποτελεί ακόμη έμπνευση για τη μάρκα που φέρει το όνομά της. Η DS Automobiles ξεκίνησε ως ένα τμήμα της Citroen, στη συνέχεια όμως ανεξαρτητοποιήθηκε και αποφάσισε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό με ξεχωριστό σχεδιασμό και premium χαρακτήρα.

Η γαλλική εταιρεία θέλει τώρα να δημιουργήσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, αντλώντας σχεδιαστική έμπνευση από την θρυλική Citroen DS. Το νέο μοντέλο αναμένεται να λειτουργήσει και ως τη «ναυαρχίδα» της DS Automobiles, η οποία σταδιακά θα θέσει τα θεμέλια για την συνέχεια της μάρκας τα επόμενα χρόνια.

ΟΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα θα βασίζεται πιθανότατα στην καινούργια πλατφόρμα STLA, είτε σε μεσαία είτε σε μεγάλη διαρρύθμιση της Stellantis, προσφέροντας αυτονομία που υπολογίζεται στα 700 χιλιόμετρα. Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του Olivier François, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος στην DS Automobiles, το νεότερο μεγάλο όχημα της DS θα είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα με τόσο υψηλή αυτονομία, χάρη και σε μια νέα μπαταρία χωρητικότητας πάνω από 90 kWh.

Ο François μίλησε επίσης και για την υδροπνευματική ανάρτηση της πρώτης DS, η οποία θα μπορούσε να βρει θέση στο νέο μοντέλο. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εξακολουθεί να μου αρέσει η ιδέα της υγροπνευματικής ανάρτησης. Όχι μόνο για να χαμηλώνει κατά την οδήγηση, αλλά και για να σηκώνεται για να διευκολύνει την είσοδο – έξοδο από το όχημα. Θέλω να πω, πολλοί αγαπούν τώρα τα SUV γι’ αυτό».

DS

Η γαλλική εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι θα παρουσιάσει κάποιο νέο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέσα στο 2024. Αυτό που δεν ξέρουμε με σιγουριά είναι εάν πρόκειται για τον «νέο βάτραχο» ή για κάποιο άλλο μοντέλο. Πάντως το σκίτσο το οποίο κυκλοφόρησε η DS τον Απρίλιο του 2023, μας έδειξε πώς περίπου θα μπορούσε να φαίνεται στον 21ο αιώνα η ιπτάμενη Citroen του «Φαντομά», από την ταινία του 1965 «Η επιστροφή του Φαντομά».

Ίσως και το όχημα παραγωγής να βασίζεται στο σκίτσο – φυσικά χωρίς τα φτερά – ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψη. Για την ιστορία, το 2025 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την έναρξη της παραγωγής της πρώτης Citroen DS, επομένως το ντεμπούτο της νέας ναυαρχίδας της γαλλικής εταιρείας ίσως να γίνει και με αφορμή αυτή την επέτειο.

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!



Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Πολιτική

«O Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αυτοπαρουσιάζεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αρνούμενος να αποδεχθεί τη δημοκρατική, ξεκάθαρη και καταστατικά άψογη απόφαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης Η Triumph Motorcycles αποκάλυψε την εντελώς νέα Tiger Sport 800, με τρικύλινδρο κινητήρα και χαρακτήρα Triumph, σχεδιασμένη για να προσφέρει μια...

Αθλητικά

Στα προημιτελικά του Swiss Indoor της Βασιλείας προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.  Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέκλεισε με 7-6(3), 7-5 σε 1 ώρα και 46 λεπτά ...

Πολιτική

Σκηνικό σύγκρουσης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντώνη Σαμαρά στήνεται τα τελευταία 24ωρα στη ΝΔ, μετά και τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή...