Η Apple χαλαρώνει τους περιορισμούς στο App Store με την απόφαση να επιτρέψει στους emulators παλιών τίτλων την πρόσβαση στην ψηφιακή αγορά της. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι εφαρμογές αυτές μπορούν πλέον να είναι διαθέσιμες μέσω του App Store διεθνών, προσφέροντας τίτλους που τρέχουν μέσω αυτών. Η Apple επισημαίνει ότι οι τίτλοι αυτοί πρέπει να τηρούν “όλες τις κείμενες νομοθεσίες”, όμως, που σημαίνει ότι θα αποκλείσει εφαρμογές οι οποίες παρέχουν πρόσβαση σε πειρατικούς τίτλους.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επιτρέψει σε emulators που είναι ήδη διαθέσιμοι για συσκευές Android –τουλάχιστον όσοι έχουν απομείνει– να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους στο iPhone. Οι emulators απαγορεύονταν έως τώρα στο iOS, με αποτέλεσμα οι κάτοχοι iPhone να αναζητούν τρόπους παράκαμψης της απαγόρευσης, μέσω jailbreaks ή άλλων τεχνικών. Παράλληλα, είναι ένας από τους βασικούς λόγους, μέχρι στιγμής, που οι κάτοχοι iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να στραφούν σε εναλλακτικές ψηφιακές αγορές, καθώς αυτό πλέον επιτρέπεται, στην επικράτεια της Ε.Ε. Η αλλαγή πολιτικής εκ μέρους της Apple, θα μπορούσε να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.
Εκτός από τους όρους χρήσης ως προς τους emulators, η Apple ενημέρωσε και τους κανόνες που αφορούν εφαρμογές όπως το WeChat. Πλέον, προβλέπεται πως τα mini-games και οι επιμέρους εφαρμογές που ενσωματώνονται σε αυτές τις σύνθετες εφαρμογές πρέπει να χρησιμοποιούν HTML5, διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να είναι native εφαρμογές και παιχνίδια.
Η αλλαγή αυτή φαίνεται πως επήλθε σε απάντηση νομικών κινήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία κατηγόρησε την Apple ότι επιχειρεί να εξοντώσει τόσο τις εφαρμογές για cloud gaming, όσο και εκείνες που ενσωματώνουν άλλες εφαρμογές. Η Apple ξεκίνησε πρόσφατα να επιτρέπει στο App Store υπηρεσίες cloud gaming, όπως αυτή του Xbox και της GeForce.
Εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, η Apple φαίνεται πως απαντά με τον τρόπο αυτό τις πιέσεις που δέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ενημερώνοντας εκ νέου τους όρους χρήσης, η εταιρία δήλωσε πως πλέον θα επιτρέπει στις εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση να περιέχουν συνδέσμους που παραπέμπουν τους χρήστες σε καταστήματα εκτός του App Store, καθώς και να παραθέτουν πληροφορίες σχετικά με την κοστολόγηση ανά περίπτωση. Επίσης, θα επιτρέπει στους δημιουργούς εφαρμογών να “καλούν τους χρήστες να πληκτρολογήσουν την ηλεκτρονική τους διεύθυνση για το ρητό σκοπό της αποστολής συνδέσμου που παραπέμπει στην ιστοσελίδα του δημιουργού της εφαρμογής προκειμένου να αγοράσουν ψηφιακό μουσικό περιεχόμενο ή υπηρεσίες”.
Νωρίτερα, η Κομισιόν είχε χαρακτηρίσει “παράνομους” τους όρους χρήσης που επέβαλε η Apple προκειμένου να αποτρέπει αυτή τη διαδικασία, οπότε η Spotify επιχείρησε να ενημερώσει την εφαρμογή της με συνδέσμους προς την ιστοσελίδα της για την αγορά συνδρομών, όμως η Apple δεν ενέκρινε τις αλλαγές επί εβδομάδες. Η Spotify εξακολουθεί να είναι δυσαρεστημένη με τις πιο πρόσφατες αλλαγές που επέφερε η Apple, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός εξακολουθεί να σχεδιάζει να επιβάλει χρεώσεις στις αγορές που γίνονται μέσω εξωτερικών συνδέσμων, παρά το γεγονός ότι η Μαργκέτε Βεστάγκερ, αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ότι η Apple οφείλει να επιτρέπει στις εφαρμογές να επικοινωνούν “ελεύθερα” με τους χρήστες τους.
“Η τήρηση του νόμου δεν είναι προαιρετική, όμως η Apple εξακολουθεί να αψηφά την απόφαση”, δήλωσε στο Verge η Τζιν Μοράν, εκπρόσωπος της Spotify. “Από τις 6 Απριλίου, η Κομισίον έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει τη διαδικασία μη συμμόρφωσης και να επιβάλει καθημερινά πρόστιμα. Είναι καιρός να υπάρξει αποφασιστική δράση ώστε να αποκτήσουν όλοι οι καταναλωτές, μια για πάντα, πραγματικές επιλογές”.
-
3
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!