Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Η Apple ανακοινώνει το macOS Sequoia με iPhone mirroring και Apple Intelligence – Apple

Η Apple ανακοινώνει το macOS Sequoia με iPhone mirroring και Apple Intelligence – Apple


Στοιχεία του iOS 18 αλλά και ορισμένες νέες δυνατότητες, ειδικά για τα Mac, ενσωματώνει το ανανεωμένο λειτουργικό που παρουσίασε η Apple στη WWDC 2024.

Στην επίσημη παρουσίαση του macOS 15 προχώρησε η Apple, στο πλαίσιο του Worldwide Developers Conference για το 2024. Με την κωδική ονομασία Sequoia, η νέα έκδοση συνδυάζει στοιχεία του iOS 18 καθώς και ορισμένες δυνατότητες ειδικά για τις συσκευές που υποστηρίζει.

Οι χρήστες που μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στα Windows και το macOS με ικανοποίηση θα διαπιστώσουν ότι η Apple εφάρμοσε επιτέλους μια μορφή αυτοματοποιημένου window tiling στο macOS. Έτσι, είναι ευκολότερη η αυτόματη διάταξη παραθύρων επί της οθόνης, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης και αλλαγής διαστάσεων με το χέρι, ούτε και μετάβασης σε full-screen mode.

Μια άλλη λειτουργία, με την ονομασία iPhone Mirroring, στέλνει την οθόνη του iPhone του χρήστη στο Mac, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί εφαρμογές απευθείας στο κινητό, ενώ παράλληλα τις χειρίζεται μέσω του πληκτρολογίου και του trackpad του Mac. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακής μετάδοσης του ήχου από το iPhone στο Mac. Για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας, η οθόνη του κινητού παραμένει κλειδωμένη όσο οι εφαρμογές μεταδίδουν πληροφορίες στο Mac, ενώ το Mac μπορεί επίσης να λαμβάνει ειδοποιήσεις από το iPhone παράλληλα με εκείνες από το δικό του λειτουργικό (ακόμη δεν είναι σαφές το πώς θα διαχειρίζονται τα λειτουργικά συστήματα τις διπλές ειδοποιήσεις από εφαρμογές όπως το Messages και το Calendar ή άλλες εφαρμογές που λαμβάνουν τις ίδιες ενημερώσεις και στις δύο πλατφόρμες).

Για τους gamers, η Apple ανακοίνωσε μια δεύτερη έκδοση του Game Porting Toolkit, που διευκολύνει τη μεταφορά παιχνιδιών για Windows στο macOS και αντίστοιχα παιχνιδιών για το macOS στο iOS και το iPadOS.

Ορισμένες από τις αλλαγές είναι αντίστοιχες με εκείνες που ανακοίνωσε η Apple στην παρουσίαση για το iOS και το iPadOS, μεταξύ των οποίων υποστήριξη RVS και εξελιγμένες αντιδράσεις στο Messages, ανασχεδιασμένη εφαρμογή Calculator όπως αυτή που παρουσιάστηκε για το iPad, καθώς κει λειτουργία Math Notes, για πληκτρολογημένες εξισώσεις στην εφαρμογή Notes. Όλες οι πλατφόρμες της Apple, συν τα Windows, αποκτούν νέα εφαρμογή Passwords που λογικά θα αντικαταστήσει πολλές εφαρμογές διαχείρισης κωδικών, όπως την 1Password και τη Bitwarden.

image.png.3bfcc55aff4167b8275d9c599d27a422.png

Όλα τα λειτουργικά συστήματα της Apple θα επωφεληθούν από ορισμένες από τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει η εταιρία, μεταξύ των οποίων τη δημιουργία εικόνων καθώς και μια ανανεωμένη εκδοχή της Siri, βασισμένης σε μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM). Στην παρουσίαση της Apple, η Siri είχε αντίληψη των περιεχομένων της οθόνης, μπορούσε να παρεμβαίνει απευθείας σε εφαρμογές και κατανοούσε το πλαίσιο προηγούμενων αιτημάτων, ενώ επεξεργαζόταν επόμενα αιτήματα. Το όλο λειτουργικό σύστημα θα υποστηρίζει επίσης μια λειτουργία περίληψης γραπτού κειμένου, επιτρέποντας στους χρήστες να επισημαίνουν ορισμένα σημεία ενός email ή σημείωσης, με το λειτουργικό σύστημα να αναλαμβάνει τη δημιουργία περίληψης. Οι εφαρμογές Voice Memos και Phone αποκτούν νέες δυνατότητες μεταγραφής και περίληψης, ενώ η εφαρμογή Image Playground θα επιτρέπει τη δημιουργία εικόνων και emojis στο Messages, Notes και άλλες εφαρμογές.

Οι λειτουργίες Apple Intelligence γενικά θα απαιτούν Mac με επεξεργαστή Μ1 ή μεταγενέστερο, αν και δεν είναι ακόμη σαφές πού ορίζει η Apple τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ λειτουργιών που πραγματοποιούνται τοπικά ή σε επίπεδο cloud.

Η developer beta του macOS Sequoia είναι διαθέσιμη από σήμερα, ενώ θα ακολουθήσει εξελιγμένη public beta τον Ιούλιο. Ως συνήθως, η επίσημη διάθεση του λειτουργικού στην πλήρη μορφή του θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.



  • Like


    4

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...