Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Η Adobe διευκρινίζει τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών της μετά την κατακραυγή από τη βάση χρηστών της – Adobe

Η Adobe διευκρινίζει τους νέους όρους παροχής υπηρεσιών της μετά την κατακραυγή από τη βάση χρηστών της – Adobe


Η Adobe, η γνωστή εταιρεία λογισμικού που είναι υπεύθυνη για δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Photoshop και το Premiere Pro, δέχτηκε πρόσφατα πυρά από τη βάση χρηστών της λόγω αμφιλεγόμενων αλλαγών στους όρους παροχής υπηρεσιών της.

Οι επικαιροποιημένοι όροι, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ στις 17 Φεβρουαρίου, ανέφεραν ότι παρέχουν στην Adobe το δικαίωμα πρόσβασης και αναθεώρησης του υλικού των χρηστών που είναι αποθηκευμένο στους cloud servers της. Αυτό περιλαμβάνει τόσο αυτοματοποιημένες όσο και χειροκίνητες μεθόδους συντονισμού του περιεχομένου (moderation), με πρωταρχικό στόχο τον εντοπισμό και την αφαίρεση παράνομου ή καταχρηστικού περιεχομένου, όπως υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM), spam και απόπειρες phishing.

Η εταιρεία ανέφερε τη ραγδαία πρόοδο της τεχνολογίας της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης ως έναν από τους κύριους λόγους πίσω από αυτές τις αλλαγές. Με την αυξανόμενη ευκολία δημιουργίας ρεαλιστικών εικόνων, κειμένου και ήχου με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, η Adobe “αισθάνεται υποχρεωμένη να υιοθετήσει μια πιο προληπτική προσέγγιση για τον έλεγχο του περιεχομένου”. Ενώ η Adobe δεν είναι η μόνη εταιρεία που εφαρμόζει τέτοια μέτρα, με τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Google και η Microsoft να εφαρμόζουν παρόμοιες πρακτικές, η δημιουργική κοινότητα έχει εκφράσει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την πιθανή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής αλλά και το μέλλον γενικότερα του κλάδου με τις εξελίξεις στο GenAI χώρο.

Πολλοί χρήστες εξέφρασαν αντιρρήσεις για την ευρεία γλώσσα που χρησιμοποιείται στους επικαιροποιημένους όρους, οι οποίοι φοβούνται ότι θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Adobe να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητα επαγγελματικά projects, όπως περιεχόμενο που προστατεύεται από συμφωνίες εμπιστευτικότητας (NDA). Η κατάσταση αυτή απογοήτευσε μεγάλη μερίδα των δημιουργών (γραφίστες, videographers κ.α) που βασίζονται στο λογισμικό της Adobe για τον βιοπορισμό τους και τώρα έρχονται αντιμέτωποι με την προοπτική ότι η εταιρεία ενδεχομένως να έχει πρόσβαση στη δουλειά τους.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν δυσκολίες στην ακύρωση των Creative Cloud συνδρομών τους ή στην απεγκατάσταση του λογισμικού της Adobe χωρίς να συμφωνήσουν πρώτα με τους νέους όρους χρήσης. Η κατάσταση αυτή έχει αφήσει πολλούς να αισθάνονται παγιδευμένοι και χωρίς δυνατότητα προσφυγής, καθώς είναι αναγκασμένοι είτε να αποδεχτούν τους ενημερωμένους όρους είτε να χάσουν την πρόσβαση στα εργαλεία που χρειάζονται για τη δουλειά τους.

Σε απάντηση στις αυξανόμενες αντιδράσεις, η Adobe προσπάθησε να διευκρινίσει τη θέση της, δηλώνοντας ότι ελέγχει αυτόμτατα μόνο τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στην υπηρεσία cloud της και όχι εκείνα που είναι αποθηκευμένα τοπικά στις συσκευές των χρηστών. Η εταιρεία τόνισε επίσης ότι η ενημέρωση έχει ως στόχο να βελτιώσει τις διαδικασίες συντονισμού του περιεχομένου της και να διασφαλίσει την υπεύθυνη καινοτομία υπό το πρίσμα της ραγδαίας ανάπτυξης της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, η Adobe διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι δεν χρησιμοποιεί τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Adobe Cloud για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης Firefly, ένα σημείο ανησυχίας για πολλούς στη δημιουργική κοινότητα. Στελέχη της εταιρείας επισημαίνουν ότι η Adobe χρησιμοποιεί παρόμοια γλώσσα εδώ και χρόνια, οπότε, ενώ το λεξιλόγιο μπορεί να είναι πιο σαφές και ανησυχητικό, δεν είναι ουσιαστικά διαφορετικό από αυτό που ήταν πριν.

Παρά τις διευκρινίσεις αυτές, η διαμάχη γύρω από τους επικαιροποιημένους όρους παροχής υπηρεσιών της Adobe συνεχίζει. Πολλοί χρήστες παραμένουν επιφυλακτικοί ως προς τις προθέσεις της εταιρείας και ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια και ισχυρότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η Adobe επανήλθε μετά και τις νέες καταγγελίες, δηλώνοντας ότι συνεχίζει να εξετάζει το θέμα με το νομικό τμήμα, για καλύτερη διευκρίνηση των όρων σε επερχόμενη ενημέρωσή τους.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος του Περού, Ντίνα Μπολουάρτε, τρεις περιφέρειες της χώρας που επλήγησαν από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών,...

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...