Το να πετυχαίνεις για 125 χρόνια να κάνεις τη διαφορά είναι μια διαρκής προσπάθεια που απαιτεί επανεφεύρεση και προσαρμογή στις τάσεις της κάθε εποχής. Η Miele είναι ένα brand με έντονο το αποτύπωμά της στην εξέλιξη της μαγειρικής, αλλά και της ζωής στην κουζίνα, τον παραδοσιακά πιο δημιουργικό χώρο του σπιτιού.
Στην Ελλάδα, η Miele παράγει τα τελευταία χρόνια ένα είδος food-culture υιοθετώντας ρεύματα και μαγειρικές συνήθειες μέσα από μια προσέγγιση αυθεντικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνει μια σειρά από private dinners στα οποία προσκεκλημένοι από διάφορους χώρους, αλλά και μέλη της κοινότητας του brand συνδέονται γύρω από ένα τραπέζι που κάθε φορά προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία.
Το Cantina βρέθηκε από κοντά σε μια από αυτές τις μοναδικές γαστρονομικές βραδιές που πραγματοποιούνται στο Miele Experience Center στην λεωφόρο Κηφισίας 69 στην Αθήνα. Το concept του private dinner είχε ως πρωταγωνιστές τα μέλη της ομάδας των Nomade et Sauvage οι οποίοι με τη φωτιά σε βοηθητικό ρόλο θα αποθέωναν πρώτες ύλες της Ηπείρου και όχι μόνο.
Μέσα από κάθε πιάτο, οι Nomade et Sauvage συνδυάζουν τη βιωσιμότητα με την ελληνική παράδοση, αποδεικνύοντας ότι η γαστρονομία μπορεί να είναι ταυτόχρονα βιώσιμη και αυθεντική. Η θάλασσα, διαχρονική πηγή έμπνευσης για την ελληνική κουζίνα, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του Private Dinner. Αντικατοπτρίζοντας την ιστορία και την κληρονομιά της ελληνικής παράδοσης, η βραδιά τιμά τη φυσική απλότητα και την εξερεύνηση αγνών υλικών. Το μενού ενσωματώνει τη σύνδεση της θάλασσας και της γης, δημιουργώντας ένα ταξίδι γεύσεων που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, προσφέροντας μια εμπειρία που μαγεύει τις αισθήσεις.
Το μενού των Nomade et Sauvage
Προζυμένιο ψωμί
Έναρξη με τον πρωταγωνιστή κάθε ελληνικού τραπεζιού, που συνδέει γη και θάλασσα μέσα από την παραδοσιακή του προετοιμασία.
Χταπόδι αντικριστό
Συνοδευόμενο από σελινόριζα στη μασίνα, γεμιστή με ρύζι και μυρωδικά. Το χταπόδι, εμβληματικό της ελληνικής κουζίνας, αποδίδεται με σεβασμό στις ρίζες του και αναδεικνύει τη δύναμη της θάλασσας.
Γλώσσα μοσχαρίσια με κυδώνια στο ξυλόφουρνο
Ένα πιάτο που συνδυάζει τη γήινη πληρότητα του κρέατος με τη γλυκύτητα των κυδωνιών, αποτυπώνοντας τη φιλοσοφία της σύνδεσης με τη φύση.
Καμένα κουνουπίδια, φέτα μαλακή, παραπούλια στο μαντέμι, λαδολέμονο ταχίνι
Ένα πιάτο αφιερωμένο στη γη, με έντονες καπνιστές νότες και υλικά που συνθέτουν τη γεύση της ελληνικής υπαίθρου.
Μάγουλα μοσχαρίσια, χόρτα φρικασέ στο ταβά
Ένας συνδυασμός που φέρνει την παράδοση στο προσκήνιο, αναδεικνύοντας τη ζεστασιά της ελληνικής κουζίνας.
Κολοκυθόπιτα με παγωτό καϊμάκι
Ένα παραδοσιακό γλυκό που κλείνει τη βραδιά με νοσταλγία και αυθεντικότητα.
Αυτή η βραδιά γιορτάζει τη θάλασσα και τη γη της Ελλάδας, προσκαλώντας τους καλεσμένους να ζήσουν μια γαστρονομική εμπειρία γεμάτη παράδοση, φυσικότητα και ελευθερία, όπως ακριβώς πρεσβεύουν οι Nomade et Sauvage.
Σχετικά με τα Private Dinners by Miele
Η Miele διοργανώνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και προσκαλεί τους λάτρεις της υψηλής μαγειρικής στα Private Dinners by Miele. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πράγματι «private», καθώς απευθύνονται σε έναν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων – μόλις 10 άτομα – που θα απολαύσουν ένα ιδιαίτερο δείπνο σε ένα αποκλειστικό περιβάλλον. Ο χώρος του Miele Experience Center στο Μαρούσι μετατρέπεται για την περίσταση σε ένα προσεγμένο, boutique εστιατόριο, έτοιμο να φιλοξενήσει λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.
Η Miele συνεργάζεται με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μαγειρικής, του κρασιού και της γαστρονομίας, και σε συνεργασία με τον Chef της Miele Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, δημιουργεί ειδικά μενού εμπνευσμένα από γεύσεις και προϊόντα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Κάθε δείπνο είναι ξεχωριστό, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την εμπειρία αυτή, και προσανατολίζεται να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις της ελληνικής γης.
Κάθε Private Dinner προσφέρει στους εκλεκτούς καλεσμένους μια γαστρονομική περιήγηση στις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής κουλτούρας, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης και απόλαυσης.
Πηγές Άρθρων
Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.
Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!