Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτά «Μουσείο Τέχνης» στο Λος Άντζελες

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποκτά «Μουσείο Τέχνης» στο Λος Άντζελες


Ο πρωτοπόρος της τέχνης με Τεχνητή Νοημοσύνη Ρεφίκ Αναντόλ ανακοίνωσε το σχέδιό του να εγκαινιάσει το πρώτο Μουσείο Τέχνης Τεχνητής Νοημοσύνης στον κόσμο, το DATALAND.

Το DATALAND που θα εγκαινιαστεί το 2025 θα είναι αφιερωμένο στην οπτικοποίηση δεδομένων και την αλγοριθμική καινοτομία και θα στεγαστεί στο σχεδιασμένο από τον Frank Gehry Grand LA — συγκρότημα ιδρυμάτων τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο του Λος Άντζελες, όπως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Broad και το Walt Disney Concert Hall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο μελλοντικό Mουσείο θα αποτελείται από ένα «ψηφιακό οικοσύστημα αφιερωμένο στην οπτικοποίηση δεδομένων και στη δημιουργικότητα που βασίζεται στην Tεχνητή Nοημοσύνη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Related California που χρηματοδοτεί το έργο.

«Το DATALAND καλωσορίζει ανθρώπους οποιαδήποτε προέλευσης με απαράμιλλες εμπειρίες χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση και τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες οπτικοποίησης σε κλίμακα και ποιότητα που δεν έχει μέχρι τώρα επιτευχθεί» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Refik Anadol Studio. «Στην επιδίωξη της αποστολής του, το DATALAND συνδυάζει διαδικτυακές πλατφόρμες πρόσβασης και μάθησης, λειτουργεί ως δημόσιος χώρος αποθήκευσης για μεγάλης κλίμακας σύνολα δεδομένων με επίκεντρο τη φύση και θα δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη συλλογή τέχνης AI» διευκρινίζεται.

Οι πρώτες εκθέσεις του Μουσείου θα δημιουργηθούν μέσω του Large Nature Model, ενός μοντέλου Τεχνητής Νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα που βασίζεται αποκλειστικά σε δεδομένα της φύσης. Η πρώτη του είδους της, πρωτοβουλία παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας νωρίτερα φέτος με την ελπίδα να προωθηθεί η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρεφίκ Αναντόλ συνεργάστηκε επίσης με εταιρεία παραγωγής αρωμάτων σε ένα μοντέλο εκπαιδευμένο σε πάνω από 500.000 αρώματα. «Όταν μπαίνεις σε συγκεκριμένη αίθουσα, ονειρεύεσαι όλα τα λουλούδια του κόσμου» είπε στους Los Angeles Times. «Και μπορείς πραγματικά να μυρίσεις τα όνειρα της Τεχνητής Νοημοσύνης» σημείωσε.

Χρησιμοποιώντας εικόνες της φύσης από ιδρύματα -όπως το Smithsonian, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και το Εργαστήριο Ορνιθολογίας Κορνέλ- η Τεχνητή Νοημοσύνη θα δημιουργήσει μοναδικά έργα τέχνης χρησιμοποιώντας εκατομμύρια φωτογραφίες.

Το DATALAND έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler και την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης Arup.

«Το Λος Άντζελες είναι η τέλεια πόλη για το DATALAND, ένα προοδευτικό, επαναστατικό Μουσείο για την υποστήριξη των τομέων στους οποίους έχω αφιερώσει την καριέρα μου: τέχνη, επιστήμη, τεχνολογία και έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη» ανέφερε ο Ρεφίκ Αναντόλ.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Οικονομία

Στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία για την πώληση μεριδίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πηγές που...

Οικονομία

Με περιορισμένες διακυμάνσεις και χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση κινείται η χρηματιστηριακή αγορά στην μέχρι τώρα συνεδρίαση, εν μέσω ήπιας πτωτικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών. O...

Οικονομία

Την σύμβαση για την προμήθεια 414 πυροσβεστικών οχημάτων, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σε εκδήλωση...

Κόσμος

Ο αριθμός των πολιτών του Λιβάνου οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εσωτερικά εκτοπισμένους πλησιάζει πλέον τους 500.000 μετά την κλιμάκωση της ισραηλινής εκστρατείας βομβαρδισμών...