Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η συνταγή της ημέρας. Μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Το μενού της εβδομάδας (12-18/8)

Η συνταγή της ημέρας. Μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας. Το μενού της εβδομάδας (12-18/8)


Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 12/8
Μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας
Ο εθνικός μας μουσακάς, το πιο αναγνωρίσιμο ίσως πιάτο της ελληνικής κουζίνας, σε μια νέα συνταγή με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας που απογειώνει τη γεύση του. Ένα πιάτο που θα λατρέψουμε ξανά!

Τρίτη 13/8
Βλιτόπιτα
Τα βλίτα, τα χόρτα της ελληνικής υπαίθρου που μοσχοβολούν από τη φρεσκάδα της μεσογειακής κουζίνας και φέρνουν στο καθημερινό μας τραπέζι αύρα καλοκαιριού, δίνουν αυτή την πεντανόστιμη και λαχταριστή πίτα.

Τετάρτη 14/8
Μοσχαράκι κοκκινιστό παραδοσιακό
Ένα κλασικό μαμαδίστικο πιάτο, ιδανικό για να το ετοιμάσετε για αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Πέμπη 15/8

Κυρίως
Αρνίσια παϊδάκια με πορτοκάλι στη λαδόκολλα
Φτιάχνουμε αρνίσια παϊδάκια με τον αυτόν τον λαχταριστό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό τρόπο, που ξέρουν να κάνουν στα μερακλίδικα ψητοπωλεία.

Ορεκτικό


Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Παραδοσιακό έδεσμα της Σαντορίνης για μεζέ ή πρώτο πιάτο. Γίνεται με μικρά, άνυδρα ντοματάκια που αφθονούν στο νησί, πάντα ψιλοκομμένα και ποτέ τριμμένα, ανακατεμένα με μπόλικα κρεμμύδια και μυρωδικά

Επιδόρπιο

Μαλεμπί
Το μαλεμπί χρειάζεται λίγα υλικά, είναι δροσερό και αρωματικό. Σερβίρεται με τριαντάφυλλο γλυκό του κουταλιού και φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.

Παρασκευή 16/8
Τουρλού κατσαρόλας με φέτα
Ένα φαγητό που μοσχοβολά καλοκαίρι με λαχανικά εποχής, όλα μαγειρεμένα στην κατσαρόλα. Απλά υπέροχο!

Σάββατο 17/8
Τόνος σουβλάκι με φιστίκι Αιγίνης
Φτιάχνουμε το πιο νόστιμο σουβλάκι από ψάρι, το πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης (που του δίνει απίθανη γεύση και άρωμα) και το συνοδεύουμε με παντζάρια ψημένα στο αλουμινόχαρτο. Αν δεν βρούμε παντζάρια, το συνοδεύουμε με κάποια άλλη σαλάτα, πχ αμπελοφάσουλα.

Κυριακή 18/8
Κοπανάκια κοτόπουλου με φασολάκια και λιαστή ντομάτα
Κάθε εποχή, με κάθε πιθανό συνδυασμό υλικών και κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, το κοτόπουλο εμπνέει συνταγές για όλα τα γούστα. Εδώ τα κοπανάκια μαγειρεύονται με φρέσκα φασολάκια και λιαστές ντομάτες και σερβίρονται με φλοίδες από γραβιέρα Νάξου.

Το άρθρο της εβδομάδας


Summer,Salad,Of,Watermelon,,Feta,Cheese,And,Fresh,Mint,Leaves

FOOD SCIENCE

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΚΟΣΜΟΣ

Τις τελευταίες ώρες ο Ρώσος πρόεδρος συνομιλεί με έναν ξένο ηγέτη, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό. Υπάρχει η υπόθεση πως...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Το debate των υποψήφιων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που διεξήχθη στην ΕΡΤ, στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Οι τέσσερις υποψήφιοι, ο Απόστολος Γκλέτσος,...

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα στα Μέγαρα, των οποίων οι εμπλεκόμενοι εξαπάτησαν έναν άνδρα επί σειρά ετών, έχοντας ως βιτρίνα μία «καφετζού». Θύμα τους ήταν ένας ηλικιωμένος,...