Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Η συνταγή της ημέρας. Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρονάκι. Το μενού της εβδομάδας (16-22/9)

Η συνταγή της ημέρας. Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρονάκι. Το μενού της εβδομάδας (16-22/9)


Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Cantina σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 16/9
Κεφτεδάκια με κοφτό μακαρονάκι στο τηγάνι
Τα κεφτεδάκια με τα ζυμαρικά ταιριάζουν πολύ, όλοι το ξέρουμε. Εδώ τα συνδυάζουμε με κοφτό μακαρονάκι και κόκκινη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για ευκολία σε ένα μόνο σκεύος! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Τρίτη 17/9
Ριζότο με κρόκο Κοζάνης
Ένα αρωματικό ριζότο με κρόκο Κοζάνης, φτιαγμένο με ρύζι αρμπόριο και χυλωμένο τέλεια μέσα από τη γνωστή διαδικασία του ριζότο, είναι πάντα ένα καλοδεχούμενο πιάτο σε κάθε τραπέζι κι έχει παντού μόνο φίλους.

Τετάρτη 18/9
Μπριάμ στην κατσαρόλα με φρέσκο βασιλικό και ξινoμυζήθρα
Κλασική συνταγή για το αγαπημένο μπριάμ με λαχανικά και πατάτες που σιγομαγειρεύονται στην κατσαρόλα και αρωματίζονται από φρέσκο βασιλικό.

Πέμπτη 19/9
Πικάντικες φακές με γαρίδες και πιπεριές
Αυτό το εύκολο φαγητό θα σας πείσει ότι οι φακές τρώγονται το ίδιο ευχάριστα χωρίς να γίνουν σαλάτα ή σούπα.


Παρασκευή 20/9
Ελληνικό stir-fry με κοτόπουλο και λαχανικά
Η συνταγή αυτή είναι σαν κινέζικο stir-fry (που σημαίνει ανακατεύω και τηγανίζω) χωρίς soy sauce ή oyster sauce και με υλικά που είναι όλα ελληνικά εκτός από το τζίντζερ.

Σάββατο 21/9
Χοιρινός λαιμός με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί
Φτιάχνουμε χοιρινό λαιμό με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, κεφαλονίτικη κεφαλογραβιέρα και φρέσκια σάλτσα ντομάτας. Εύκολο φαγητό με λίγα υλικά και εγγυημένο απολαυστικό αποτέλεσμα. Μια συνταγή της Αργυρώς Κουτσού.


Κυριακή 22/9
Κρασάτες πανσέτες με πιπεριά Φλωρίνης, μηλόξιδο, μέλι και μουστάρδα
Είναι νόστιμες, οικονομικές και μαγειρεύονται στο τηγάνι και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μέσα σε λίγα λεπτά. Για τις χοιρινές πανσέτες ο λόγος, που τις μαγειρεύουμε με μια γλυκόξινη σάλτσα και τις σερβίρουμε με λαχανάκια Βρυξελλών σοτέ, για να αποφύγουμε τις τηγανητές πατάτες. Αν τις προτιμάτε πάντως, θα ταιριάξουν τέλεια με το φαγητό σας…

Δροσερή σαλάτα με αγγούρι και σουσάμια
Σ’ αυτή τη σαλάτα, το δειλό αλλά εξαιρετικά κομψό γευστικά αγγούρι αφήνεται να πρωταγωνιστήσει και να δικαιώσει την αξία του. Ταιριάζει υπέροχα με ψαρικά, με παναρισμένα κρεατικά όπως σνίτσελ ή κοτομπουκιές, αλλά και ως ορεκτικό πριν ένα πιάτο ζυμαρικών χωρίς ντομάτα.

Πίτες γιαουρτιού με σκορδόλαδο
Αυτές οι πανεύκολες πίτες γιαουρτιού είναι ένα υγιεινό και πολύ αρωματικό σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.

Μους σοκολάτα με άρωμα εσπρέσο
Ή, αλλιώς, μους αφογκάτο. Όπως και να το πούμε, αυτό το ντελικάτο και αέρινο γλυκό ικανοποιεί και τους λάτρεις του γλυκού και τους λάτρεις της σοκολάτας. Δεν μένει και κανείς παραπονεμένος.

Το άρθρο της εβδομάδας


Woman,,Hands,And,Coffee,With,Moka,Pot,For,Morning,,Caffeine

FOOD SCIENCE

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Από τις 05:45 (τοπική ώρα) ανοίγουν σταδιακά οι κάλπες στην Αυστρία, όπου 6,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους 183 βουλευτές του Εθνικού Συμβουλίου...

Αυτοκίνητο

22 Αγώνες, 18 χώρες, πέντε ηπείροι: πότε και που θα αγωνιστούν οι αναβάτες του MotoGP™ την επόμενη σεζόν. Το προσωρινό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος...

Κόσμος

Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μια ιατρική πηγή και μια πηγή ασφαλείας, αναφέρουν πως η σορός του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ανασύρθηκε...

Κόσμος

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, θα ταξιδέψει σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στον Λίβανο, όπως ανέφερε το γραφείο του, καθώς το Ισραήλ εξακολουθεί να...