Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Η μεγάλη δοκιμασία που μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς

Η μεγάλη δοκιμασία που μας έκανε ακόμη πιο δυνατούς


Πώς μια πυρκαγιά κατέστρεψε τα πάντα και η οικογένεια της “ΚΡΗΤΗ TV” και της “Ν.Κ.” χρειάστηκε να ξαναχτίσει τα πάντα από την αρχή

Οι μεγάλες δοκιμασίες στη ζωή, είτε ενός ανθρώπου, είτε μιας συλλογικότητας, μπορεί να έχουν διαφορετικές επιδράσεις. Μπορεί να μας γονατίσουν ή μπορεί να μας δώσουν κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι και μεγαλύτεροι. Μπορεί να είναι το τέλος ή να είναι το εφαλτήριο για μια νέα αρχή. Για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Η φωτιά που πριν από έναν χρόνο, στις 28 Ιουλίου του 2023, κατέκαψε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου της “ΚΡΗΤH TV” και κατέστρεψε ολοσχερώς το πιεστήριο, όπου εκδίδεται η εφημερίδα “Νέα Κρήτη”, είναι μια τέτοια κομβική στιγμή στην ιστορία μας.

Και μαντέψτε: για την οικογένεια της “ΚΡΗΤΗ TV” και των άλλων Μέσων που την αποτελούν, η καταστροφή αυτή ήταν ένα κίνητρο για να γίνουμε καλύτεροι και μεγαλύτεροι και για να κάνουμε μια νέα αρχή.

Η τρομερή πυρκαγιά

Η νύχτα που άλλαξαν όλα

Ξημερώματα της Παρασκευής 28ης Ιουλίου χτύπησε η καταστροφή: μια φωτιά που ξεκίνησε από τον χώρο όπου φιλοξενείται το τυπογραφείο, προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο κτήριο, τις υποδομές, τις εγκαταστάσεις… Ευτυχώς δεν υπήρχε κάποιος εργαζόμενος στον χώρο και δεν κινδύνευσε κανείς. Ο νυχτερινός φύλακας αντιλήφθηκε τη φωτιά και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, η οποία κατέφτασε σε χρόνο-ρεκόρ και με μια πραγματική υπερπροσπάθεια απέτρεψε την πλήρη καταστροφή και περιόρισε τη φωτιά στον χώρο από τον οποίο ξεκίνησε, με μικρή διάδοση στους γειτονικούς χώρους.

Ωστόσο, οι συνέπειες ήταν ολέθριες! Το τυπογραφείο, η ζωντανή “καρδιά” της “Ν.Κ.”, καταστράφηκε πλήρως. Το κτήριο υπέστη τεράστιες ζημιές. Οι καπνοί με τα χημικά από τα μελάνια κ.λπ. κατέλαβαν κάθε διαθέσιμο χώρο και δημιούργησαν μια τρομακτική κατάσταση. Ο λογαριασμός της ζημιάς ήταν εφιαλτικά υψηλός, η προσπάθεια και το κόστος που θα απαιτούσε η πλήρης αποκατάσταση… σε ύψη δυσθεώρητα. Αλλά μετά το πρώτο σοκ, η αποφασιστικότητα της διοίκησης ήταν πρωτόγνωρη και η θέλησή της αταλάντευτη: Δεν είναι αυτό το τέλος της “Ν.Κ.”.

kriti tv

 

kriti tv

Το κεντρικό κτήριο της “ΚΡΗΤΗ TV” ήταν σχεδόν ολοκληρωτικά μη λειτουργικό. Χρειάστηκαν μεταφορές, μετεγκαταστάσεις και αξιοποίηση των λίγων χώρων που δεν είχαν πληγεί σημαντικά, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα του Ομίλου. Ειδικά όσον αφορά στη “Νέα Κρήτη”, για ελάχιστες ημέρες, μέχρι να λυθεί μια σειρά από διαδικαστικά ζητήματα, η εφημερίδα εκδιδόταν μόνο ηλεκτρονικά. Δεν πέρασε ούτε καν από το μυαλό μας να αναστείλουμε την έκδοση, στο θέμα αυτό η αποφασιστικότητα της Διοίκησης και η θέληση των εργαζομένων κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση. Από την 4η Αυγούστου, η εφημερίδα εκδόθηκε ξανά σε έντυπη μορφή. Ωστόσο, όχι στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, όχι στο δικό της τυπογραφείο. Αυτό είχε καταστραφεί ολοκληρωτικά στην πυρκαγιά.

Ωστόσο, σημειώσαμε ήδη ότι η Διοίκηση του Ομίλου ήταν αποφασιστική και ξεκάθαρη: Η εφημερίδα δε θα σταματήσει! Οι εργαζόμενοι ενώσαμε τη φωνή μας με τη φωνή της Διοίκησης και όλοι μαζί είπαμε «Συνεχίζουμε»! Γιατί αυτή είναι η ίδια η ουσία της ζωής που έχουμε επιλέξει όλοι μας, ο εκδότης και οι εργαζόμενοι: Να υπηρετούμε την καθημερινή, δίχως εκπτώσεις και ευκολίες ενημέρωση των Κρητικών. Και να το κάνουμε ό,τι κι αν συμβεί. Όσες “θύελλες” και αν μας χτυπήσουν, όσες αδικίες και δυσάρεστες καταστάσεις κι αν προκύψουν. Δε σταματάμε.

Η απόφαση είχε ληφθεί, η εφημερίδα θα αποκτούσε νέο πιεστήριο, ώστε να συνεχίσει να εκδίδεται. Αλλά θα χρειαζόταν ένα σημαντικό διάστημα έως ότου φτάσουμε στο σημείο αυτό. Έπρεπε αρχικά να γίνει η εκτίμηση των ζημιών, να εξεταστούν οι συνθήκες και τι οδήγησε στη φωτιά. Στη συνέχεια έπρεπε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός του κτηρίου, να απομακρυνθούν τα κατεστραμμένα μηχανήματα, να γκρεμιστούν τοίχοι και να ξαναχτιστούν, αφού έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες, να δημιουργηθεί ουσιαστικά από την αρχή η υποδομή. Ταυτόχρονα η Διοίκηση αναζητούσε το κατάλληλο πιεστήριο που να μπορεί να εξυπηρετήσει το όραμα της “Ν.Κ.”. Οι διαδικασίες ήταν χρονοβόρες και δύσκολες, τα έξοδα τεράστια…

Η οικογένεια Δημητρίου ξανάχτισε τα πάντα από την αρχή. Σιγά-σιγά παραδιδόταν κάθε νέο κομμάτι του “παζλ” που αποτελούσε ο αναγεννημένος Όμιλος και η κτηριακή υποδομή του. Έως ότου, οκτώ μήνες και κάτι μετά την καταστροφή, επανήλθαμε στην κανονικότητα!

Φως μετά το σκοτάδι

Η μεγάλη ανάκαμψη

kriti tv
kriti tv

Η εφημερίδα απέκτησε ξανά το δικό της πιεστήριο, το οποίο χρειάστηκε βεβαίως να δοκιμαστεί κάτω από κάθε συνθήκη, να τεσταριστεί και να σιγουρευτούμε ότι όλα τα προβληματάκια έχουν λυθεί και μπορούμε να ξεκινήσουμε ξανά να τυπωνόμαστε στις εγκαταστάσεις μας. Από τον περασμένο Μάρτιο αποκαταστάθηκε η αίθουσα σύνταξης, που χρειάστηκε – μαζί με το πιεστήριο φυσικά – την περισσότερη δουλειά, αφού είχε υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ταυτόχρονα γίνονταν και οι δοκιμές του νέου πιεστηρίου, το οποίο είχε εγκατασταθεί στον χώρο του. Εντέλει, στις 6 Απριλίου, το πρώτο φύλλο της “Ν.Κ.” που τυπώθηκε στο δικό της πιεστήριο κυκλοφόρησε στα περίπτερα.

kriti tv
kriti tv
kriti tv
kriti tv

Ήταν ένας θρίαμβος της θέλησης της Διοίκησης και των προσπαθειών των εργαζομένων. Ήταν ένας δύσκολος κύκλος, στον οποίο δοκιμαστήκαμε όλοι μας, σε όλα τα επίπεδα. Βάλαμε το κεφάλι κάτω, δουλέψαμε σαν να μη συμβαίνει τίποτε, δεν αφήσαμε τίποτε να μας προβληματίσει. Διότι γνωρίζαμε ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις του Ομίλου είχαν σχέδιο και μέθοδο ώστε να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας. Σε μια δημιουργική κανονικότητα, όπου θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα, όλα αυτά τα χρόνια που εργαζόμαστε στη “Νέα Κρήτη”: Να συνεχίσουμε να προσφέρουμε την ενημέρωση που αξίζει ο Κρητικός και η Κρητικιά μέσα από το καθημερινό μας φύλλο.

Αύριο λοιπόν συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αποφράδα εκείνη μέρα της καταστροφής. Το μόνο που έχει απομείνει για να θυμίζει αυτήν την τρομακτική νύχτα είναι οι φωτογραφίες από τις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις και μηχανήματα. Οι εγκαταστάσεις ξαναχτίστηκαν, καλύτερες, πιο σύγχρονες και λειτουργικές. Τα μηχανήματα αντικαταστάθηκαν με νεότερα και καλύτερα.

Είμαστε ακόμη εδώ. Και θα είμαστε για πολύ ακόμη.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Ελλάδα

Εξιχνιάστηκαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, 11 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες διέπραξε 49χρονος με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος μέσω ιστοσελίδων. Ο 49χρονος συνελήφθη...

Μαγαζίνο

Το «Grand Hotel» έχει λαμπερά εγκαίνια και ανοίγει τις πόρτες του την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου στις 21:00. Η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 θα...

Κόσμος

Ο ουρουγουανός πρώην πρόεδρος Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, ο οποίος διαγνώστηκε στις αρχές Μαΐου πως έχει καρκίνο στον οισοφάγο, εισήχθη χθες Πέμπτη σε νοσοκομείο, για...

Αυτοκίνητο

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΙΒΗΡΙΑ (Ουλάν Ουντέ– Νεβέρ) – Στο Γαλάζιο Διαμάντι Με βασικό προορισμό τη λίμνη Βαϊκάλη το QJMOTOR TRANS ASIA 2024 με την QJMOTOR SRT...