Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Η κλιματική κρίση και πώς να την αντιμετωπίσουμε

Η κλιματική κρίση και πώς να την αντιμετωπίσουμε


«H κλιματική κρίση παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της ανθρωπότητας και η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσω (και) της εξοικονόμησης ενέργειας είναι ο δρόμος για έναν καλύτερο και ασφαλέστερο κόσμο». Αυτό τονίζει η WWF, απαριθμώντας τα βήματα εκείνα που μπορούν να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Ενδεικτικά:

1) Εάν θέλετε να αλλάξετε υπολογιστή επιλέξτε ένα λάπτοπ. Οι φορητοί υπολογιστές χρειάζονται λιγότερη ενέργεια για να φορτίζουν και να λειτουργούν σε σχέση με τους επιτραπέζιους.
2) Αγοράστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και ανακυκλώστε τις παλιές χρησιμοποιημένες στα ειδικά δοχεία που βρίσκονται σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ.
3) Εάν θέλετε να αγοράσετε συσκευές, φωτισμό, εξοπλισμό γραφείου ή ηλεκτρονικά, ψάξτε για προϊόντα με πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, τα οποία πιστοποιούνται ως πιο ενεργειακά αποδοτικά.
4) Κρεμάστε τα ρούχα σας! Τα παραδοσιακά στεγνωτήρια ρούχων είναι ενεργοβόρα. Εάν, όμως, αυτό δεν αποτελεί για επιλογή για εσάς, βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριό σας στύβει σωστά τα ρούχα, μειώνοντας τον χρόνο στεγνώματος.
5) Μην ξεχνάτε να παίρνετε τη δική σας τσάντα πολλαπλών χρήσεων κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια.
6) Πάρτε την ενέργεια στα χέρια σας μέσω της συμμετοχής ή της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας και μειώστε τα κόστη σας μέσω της χρήσης καθαρής ενέργειας, με ευρύτερα οφέλη για την περιοχή σας.
7) Γίνετε πολιτικά ενεργοί και δείξτε στους εκπροσώπους σας σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο πως είναι επιτακτικό και για εσάς να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξάλειψη της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια.

«Η κλιματική κρίση αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες και καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη. Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιείται πλέον ευρύτατα αντί του όρου της κλιματικής αλλαγής, καθώς αποδίδει καλύτερα τον μείζονα και επείγοντα χαρακτήρα της απειλής», σημειώνει η WWF και καταλήγει: Με μικρά ή και μεγάλα βήματα μπορούμε όλοι να γίνουμε κομμάτι της λύσης, αρκεί να… ενεργοποιηθούμε».

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Μαγαζίνο

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης το πρωί της Πέμπτης 19/9 μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για το τροχαίο ατύχημα που είχε με τη μηχανή του. Ο...