Connect with us

Hi, what are you looking for?

Τεχνολογία

Η κακοποιητική σχέση του ζευγαριού που πριν 9 χρόνια έγινε viral για ένα φόρεμα

Η κακοποιητική σχέση του ζευγαριού που πριν 9 χρόνια έγινε viral για ένα φόρεμα


Το 2015 η φωτογραφία ενός μπλε/μαύρου/λευκού/χρυσού φορέματος προκάλεσε φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έκανε τους χρήστες του Διαδικτύου, ακόμα και A-list celebrities, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ και η Κιμ Καρντάσιαν να αναρωτιούνται ποιο χρώμα βλέπουν.

Το ζευγάρι πίσω από τη φόρεμα, ο Keir Johnston και η σύζυγός του Grace Johnston έγιναν διάσημοι, τραβώντας την προσοχή των μέσων ενημέρωσης παγκοσμίως και στις συνεντεύξεις που παραχωρούσαν στα μεγαλύτερα talk show της αμερικανικής τηλεόρασης περιέγραφαν την ιστορία πίσω από το #TheDress που φορούσε η μητέρα της νύφης στον γάμο τους.

Μάλιστα, στην εκπομπή της Ellen DeGeneres όπου βρέθηκαν, τους δόθηκε ως δώρο το ποσό των 10.000 δολαρίων και ένα πολυτελές ταξίδι στη Γρενάδα.

Εννέα χρόνια μετά, το ζευγάρι απασχόλησε ξανά τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, αυτή τη φορά όχι με κάποια νέα οφθαλμαπάτη ή τρικ.

YouTube video player

Όπως αναφέρει ο Independent, ο Keir Johnston ομολόγησε την ενοχή του ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύζυγό του, στραγγαλίζοντάς την.

Ο 38χρονος Keir εμφανίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γλασκώβης την Πέμπτη, όπου ομολόγησε την ενοχή του για την επίθεση εναντίον της συζύγου του, με το δικαστήριο να αποφασίζει την προφυλάκισή του μέχρι τη δίκη του, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου.

Μάλιστα, δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά ο ίδιος είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής κακοποίησης απέναντί της.

Ο Chris MacIntosh, εισαγγελέας του Στέμματος, είπε στη δικαστή Lady Drummond και στο δικαστήριο πώς η Grace ζούσε με το φόβο του βίαιου συζύγου της, όπως αναφέρει η εφημερίδα The Record. “Δεν υπάρχει μόνιμη αστυνομική παρουσία στο νησί και εκείνη βρισκόταν σε μια κατάσταση όπου ένιωθε παγιδευμένη”, είπε.

Σε ένα από τα περιστατικά βίας, η κ. Johnston είχε κάποτε αρνηθεί τις απαιτήσεις του συζύγου της να μην παραστεί σε συνέντευξη για δουλειά. Μέρες αργότερα της είπε ότι την εγκαταλείπει, πριν το ζευγάρι διαπληκτιστεί, όπου ο Johnston άρπαξε τη σύζυγό του και την έριξε στο έδαφος.

“Ο Johnston ξύπνησε και είπε ότι επρόκειτο να την αφήσει. Πήγε έξω από το σπίτι για να τον εμποδίσει να φύγει, εκείνος την ακολούθησε και την έριξε στο έδαφος”, δήλωσε ο κ. Macintosh, σύμφωνα με την εφημερίδα The Record.

YouTube video player

“Έβαλε και τα δύο γόνατα στα χέρια της, ώστε να μην μπορεί να κινηθεί. Στη συνέχεια άρχισε να τη στραγγαλίζει και με τα δύο του χέρια. Αρχικά ήταν σε θέση να ουρλιάξει και φοβόταν για τη ζωή της και πίστευε ότι ο Johnston σκόπευε να τη σκοτώσει, καθώς ήταν πολύ δυνατός”.

Σύμφωνα με το The Record, η Lady Drummond αρνήθηκε την εγγύηση του Johnston και τον έθεσε υπό κράτηση.

Την στραγγαλίσατε επανειλημμένα, την τραυματίσατε και θέσατε τη ζωή της σε κίνδυνο σε συνθήκες που πρέπει να ήταν απολύτως τρομακτικές για εκείνη. Φοβάμαι, κ. Johnston, ότι η κατάστασή σας έχει πλέον αλλάξει, έχετε καταδικαστεί για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα και θα προφυλακιστείτε”, ήταν τα λόγια της δικαστή στον κατηγορούμενο.

Δεν είναι σαφές αν οι Johnstons είχαν χωρίσει μετά το περιστατικό.

YouTube video player

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Κόσμος

Ο νιτρικός πενταερυθρίτης PETN (Pentaerythritol tetranitrate) ή corpent ή pentrite ή nitropenta[1] που χρησιμοποιήθηκε στις εκρήξεις βομβητών στον Λίβανο, είναι ένα από τα πιο...

Αυτοκίνητο

Η Triumph Motorcycles ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τη Speed Twin 1200, καθώς και την κυκλοφορία μιας νέας Speed Twin 1200 RS, με πιο σπορ χαρακτήρα....

Αυτοκίνητο

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης Η Volvo μπορεί να μην μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική σειρά οχημάτων τόσο γρήγορα όσο είχε υποσχεθεί κάποτε, αλλά αυτό δεν...

Πολιτική

Εγκαίνια «υπερπαραγωγή» οργανώνονται από τη Δημοτική Αρχή για την Παιδική χαρά της Ακρόπολης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Αθήνα ψηλά» με επικεφαλής...