Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ελλάδα

Η ελληνική φρεγάτα “Ύδρα” άνοιξε πυρ κατά drones των Χούθι στον Κόλπο του…

Η ελληνική φρεγάτα “Ύδρα” άνοιξε πυρ κατά drones των Χούθι στον Κόλπο του…


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:52

Εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων που απείλησαν εμπορικό πλοίο έβαλε η φρεγάτα “Ύδρα” στον Κόλπο του Άντεν. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα UAVs απομακρύνθηκαν και η φρεγάτα συνεχίζει την πορεία της στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 και πρωινές ώρες στον Κόλπο του Άντεν, η φρεγάτα “Ύδρα” στο πλαίσιο της επιχείρησης της EUNAVFOR ASPIDES, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον 2 Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες Κανόνες Εμπλοκής, τα οποία απομακρύνθηκαν. Η φρεγάτα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Σημειώνεται ότι η ελληνική φρεγάτα “Ύδρα” αποτελεί μέρος μιας ναυτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ασπίδες”, η οποία αποσκοπεί στη διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και τη διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, ιδίως για τα εμπορικά πλοία, στην περιοχή όπου πολυάριθμες επιθέσεις των σιιτών ισλαμιστών ανταρτών Χούθι της Υεμένης έχουν ως στόχο διεθνή εμπορικά πλοία από τον Οκτώβριο του 2023.


Οι ιρανόφιλοι Χούθι ελέγχουν από το 2015 την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και περίπου το ήμισυ του εδάφους της χώρας. Εξαπολύουν τις επιθέσεις τους κατά της διεθνούς ναυσιπλοΐας στο όνομα της “αλληλεγγύης με τους Παλαιστίνιους”, ζητώντας τον τερματισμό των επιχειρήσεων του Ισραήλ κατά της Χαμάς στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας.

Ν. Δένδιας: Υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας που διεξάγονται για την προστασία του εθνικού συμφέροντος

Στην πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας ΥΔΡΑ που επιχειρεί στον κόλπο του Άντεν και την Ερυρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, έκανε αναφορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στη διάρκεια της επίσκεψης του στη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη.

“Λίγες μέρες πριν, δύο μέρες πριν για την ακρίβεια, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και με τον Αρχηγό Ναυτικού ήμασταν στον Κόλπο του Άντεν με τη φρεγάτα μας ΥΔΡΑ. Νιώσαμε την περηφάνεια να βλέπουμε τη σημαία της πατρίδας μας στον ιστό της ΥΔΡΑ και όπως ξέρετε η ΥΔΡΑ σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της αποστολής της ενεπλάκη στην αποτροπή επίθεσης drones κατά εμπορικού πλοίου. Είμαστε υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας που διεξάγονται για την προστασία του εθνικού συμφέροντος, του ρόλου της χώρας μας, αλλά και των συμφερόντων του καθενός Έλληνα και της καθεμιάς Ελληνίδας και της ελληνικής κοινωνίας” ανέφερε σχετικά.

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

Τεχνολογία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της με την αγορά των σύγχρονων drones Switchblade από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου...

Μαγαζίνο

Σε κάθε σχέση εμφανίζονται ζητήματα που απαιτούν λύση, ειδικά όταν αυτά σχετίζονται με τον ύπνο, ο οποίος είναι αναμφισβήτητα κρίσιμος για την υγεία μας....

Αυτοκίνητο

του Δημήτρη Διατσίδη   ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ Υπάρχουν πολλά να συμβούν στη γραμμή εκκίνησης καθώς το paddock του MotoGP επιστρέφει στο υπέροχο Misano World Circuit...

Πολιτική

Ο Χάρης Δούκας τόνισε ότι μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ θα παντρευτεί τη σύντροφό του, Γεωργία Πολυτάνου. Ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Star,...