Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ζαμπόν ή προσούτο; Τι προτιμούν οι αναγνώστες του Cantina;

Ζαμπόν ή προσούτο; Τι προτιμούν οι αναγνώστες του Cantina;


Στο καθιερωμένο μας κουίζ της Τετάρτης στο viber σάς θέσαμε ένα νόστιμο δίλημμα που αφορά στα αλλαντικά. Σας ρωτήσαμε ποιο αλλαντικό σας αρέσει περισσότερο να προσθέτετε στις συνταγές σας. Ζαμπόν ή Προσούτο;

Πολλές φορές το αποτέλεσμα έμοιαζε να είναι αμφίρροπο, όμως τελικά το προσούτο επικράτησε. Oι αναγνώστες του καντίνα, χάρισαν τελικά τη νίκη στο προσούτο με ποσοστό 55%, ενώ το ζαμπόν έμεινε στη δεύτερη θέση με ποσοστό 45%. Επειδή σας αρέσουν λοιπόν και τα δύο, διαλέξαμε νόστιμες συνταγές με πρωταγωνιστές και τα δύο αλλαντικά.

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Συνταγές με ζαμπόν

Φριτάτα με ντομάτες και ζαμπόν
Φριτάτα στα ιταλικά, τορτίγια στα ισπανικά, ομελέτα στα ελληνικά. Όπως και να την πεις τη λατρεύουν όλοι οι λαοί της Μεσογείου και γίνεται πανεύκολα ακόμη κι αν δεν έχεις ταλέντο στο αναποδογύρισμα -ο φούρνος θα κάνει όλη τη δουλειά.

Γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι με ζαμπόν και λαχανικά
Αν έχετε διάθεση να φτιάξετε με τα χεράκια σας μια νόστιμη, εύκολη και γρήγορη έθνικ συνταγή, αυτή η πρόταση θα σάς ενθουσιάσει.

Ζαμπονοτυρόπιτα σφολιάτας με αρωματική σάλτσα ντομάτας πιπεριάς
Τραγανό φύλλο, ντοματένια σάλτσα, καπνιστό ζαμπόν και τυρί που λιώνει. Το απόλυτο σνακ για όλη την οικογένεια.

Συνταγές με προσούτο


Κοτόπουλο α λα σαλτιμπόκα με προσούτο και φασκόμηλο
Τα Σαλτιμπόκα αλά Ρομάνα είναι μια διάσημη συνταγή της Ρώμης και του Λάτσιο που κανονικά γίνεται με λεπτά κομμάτια από μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, άνευ οστού. Η ίδια ακριβώς συνταγή όμως, γίνεται χρησιμοποιώντας ως υλικό βάσης στήθος κοτόπουλου, που μάλιστα καταλήγει σε ακόμη πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Σπιτικό club sandwich με προσούτο, μετσοβόνε και αβγό
Βάλαμε Μετσοβόνε, προσούτο, ρόκα, φρέσκα κρεμμυδάκια, αβγά και μια ωραία σπιτική σος και φτιάξαμε ένα κλαμπ σάντουιτς πειρασμό!

Λινγκουίνι με πολύχρωμα ντοματίνια και προσούτο
Τα λινγκουίνι με τοματίνια και προσούτο είναι μια κατ’ εξοχήν τεμπέλικη, απλή, γρήγορη συνταγή που καταφέρνει όμως να σε εκπλήξει με το πόσο καλά λειτουργεί. Γιατί τα γλυκά και νόστιμα κίτρινα και κόκκινα ντοματίνια, ζουμερά και γεμάτα φρεσκάδα κοντράρουν με το γεμάτο umami, αυστηρό και αλμυρό προσούτο, πάνω σε πεντανόστιμα λινγκουίνι που λιπαίνονται από το εκλεκτό, αρωματισμένο ελαιόλαδο όπου σοτάραμε τα ντοματίνια.

Το άρθρο της εβδομάδας


Moussaka,-,A,Traditional,Greek,Dish

FOOD SCIENCE

Πηγές Άρθρων

Ολα τα άρθρα που θα βρείτε εδώ προέρχονται από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους ιστότοπους ειδήσεων.



Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά εδώ!

You May Also Like

ΕΛΛΑΔΑ

Σορός άντρα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε κτίσμα στη Σκάλα Λακωνίας (φωτογραφία αρχείου, επάνω, του Βασίλη Παπαδόπουλου/Eurokinissi). Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε την...

ΜΑΓΑΖΙΝΟ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπαίνει και στις κινηματογραφικές παραγωγές, καθώς η νέα εταιρεία του μπασκετμπολίστα “Improbable Media” κάνει την πρώτη της συμπαραγωγή κινηματογραφικής ταινίας και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέων διοικητικών συμβουλίων σε ορισμένα από τα επιμελητήρια. Οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει από τις 15 Νοεμβρίου,...